2025 131. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 20:22
Aldatma denilince akla gelenler: 1. yanılmasını sağlamak, yanılgıya sürüklemek, yanıltmak. "Onu aldatmak zordur" 2. beklenilmeyen bir davranışta bulunmak. "Bizi aldatmak ona yakışır mıydı?" 3. sözünde durmamak. "Toplantıya katılacağını söylemişti, bizi aldattı galiba, gelmedi" 4. yalan söylemek. "Onu aldatmak için, param olmadığını söyledim, oysa vardı" 5. (bir şeyin) görünüşü, niteliği konusunda yanlış izlenim vermek, yanlış kanı uyandırmak. "Kavunun rengi beni aldattı, hammış" 6. alışverişte, alıcının zararına iş görmek, alıcıyı kandırmak. "Tezgâhtar beni aldattı, çorap kaçıkmış" 7. (kızı) ayartıp amacına araç etmek, evlenme sözverisiyle ırzına geçmek, baştan çıkarmak. "Kızcağızı aldatıp ortada bırakmış" 8. (karı ya da koca) başkasıyla cinsel ilişkide bulunmak, eşine sadakatsizlik göstermek. 9. lades oyununda, karşısındakini yenmek. "Oğlumla lades tutuşmuştuk, beni hemen aldattı" 10. avutmak, oyalamak. "Torunu oldu, onunla gönül aldatıyor şimdi" Çünkü yaşamak sevmektir. Paulo Coelho Aldatmak'ta diğer kitaplarından farklı olarak kışkırtıcı, tene dokunan ve tutku dolu bir hikâyeyle çıkıyor okurun karşısına. Her şeyin mümkünmüş gibi sunulduğu bir dünyada, imkânsız aşkın izini sürüyor. Ruhun kuytularında kaybolmaya çekinmeden... Ne de olsa bazen kim olduğumuzu bulmamız için kendimizi kaybetmemiz gerekir. Kuşun biri göğü yararcasına süzülüyor, rüzgârla şakalaşıyor sanki. Bir o yana bir bu yana gidiyor, yükselip alçalıyor, bir türlü çözemediğim bir mantığa göre hareket ediyor adeta. Belki de mantıklı olan tek şey şu dünyada hoşça vakit geçirmektir. Evet günümüz tabirleriyle aldatmak bu kadar kapsayıcı ve her hali insana içten içe huzursuzluk aşılıyor. İkili ilişkiler konusunda özellikle insanları içselleştirmeye sürükleyen çok rezil bir histir. Okurken keyif aldım. Not: Okurken melankoliye sarmayın, güzel okumalar.
AldatmakPaulo Coelho · Can Yayınları · 20149,4bin okunma