2025 59. kitabı
Lilith’in Gözyaşları, hafızasını kaybeden Meira’nın geçmişiyle yüzleştiği, karmaşık ilişkiler içinde kendini bulmaya çalıştığı bir hikâyeyi anlatıyor. Esir düştüğü adamla arasında geçenler, geçmişin gölgeleriyle birleşince okuru sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ve açıkçası başta neyle karşılaşacağımı merak ettim. Ama anlatım o kadar akıcıydı ki kitabı bir günde, 600 sayfa olarak bitirdim. Son sayfalarda “keşke bitmese” diye iç geçirdim. İkinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Uygar’a o kadar çok kızdım ki yaptıklarından dolayı! Gerçekten bazı sahnelerde “nasıl böyle bir şey yapar?” diyerek içim içimi yedi. Resmen hastalıklı bir adam gibi geliyordu bana. Ama kitabın sonlarına doğru ona olan sinirim biraz yatıştı. Meira karakterinde ise tam anlamıyla bir bölünme yaşadım. Eski Meira ile yeni uyanmış Meira bana tamamen iki farklı kişi gibi geldi. Özellikle yeni Meira’nın dik duruşunu, sorgulayıcı tavrını çok beğendim. Eski Meira’yı okudukça hep “bu o olamaz, olmasın” diye içimden geçirdim. Kurgu çok iyiydi. Geçmişle günümüz arasında güzel geçişler vardı. Kitabın sonu beni şaşırttı çünkü daha sert bir final bekliyordum. Ama yazar olayları beklenmedik ama anlamlı bir şekilde bağlamış. Kitap beni hem duygusal hem zihinsel olarak etkiledi. Bitince aklım karakterlerde kaldı. Devam kitabı hemen gelmeli çünkü bu hikâyeyi yarım bırakmak istemiyorum. Yazar kesinlikle takibe değer.
Lilith'in GözyaşlarıAnna Tsintsadze · Lapis Yayınları · 2025566 okunma
1.899 Gösterim