Yörüngede, farklı ülkelerden altı astronottan oluşan bir ekibin bir uzay istasyonundan Dünya'yı incelemelerini, düşüncelerini anlatıyor. Onları astronot yapan durumları, çocukluklarını, bazen ailelerini, bazen de dünyanın güzelliği hakkında konuşuyorlar.
Bazen bilimsel şeyler yapıyorlar, bazen de genetiği değiştirilmiş farelerle ilgili deneyler...
Kitabı okumaktan keyif aldım mı? Bu sorunun cevabından emin değilim. Okurken beş dakikadan fazla odaklanamadım. Kitapta hakim olan bir konu yok maalesef ve bu durum odağı düşürüyor. Arka kapak yazısından bilimkurgu hikayesi okuyacağımı düşünürken anlatılan hikaye beni tatmin etmedi. Şiirsel bir dil diye bahsedilen durumu da bulamadım. Daha çok akıcı olmayan bir metin ortaya çıkmış gibi.
Kitap hakkında bu kadar olumsuz yorumdan sonra hoşuma giden bir kaç konuya da değinmek istiyorum. Özellikle uzay istasyonunda astronotların o boğulmuşluk hissini çok sevdim, okurken bende aynı şekilde hissettim. Koca evrende ufacık dertlerimizin içinde kaybolmuş küçükcük varlıklar olduğumuz fikrini sık sık düşünürken bunun yer yer altının çizilmesi hoşuma gitti.
Kitap tavsiye edeceğim bir kitap değil ancak çok farklı bir dil arayanlar kitaba şans verebilirler.