2025 12. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 17:26
Gerçekle Yüzleşme Vakti 3.01 Adını taşıdığı o rakamlı ek, başta mekanik bir his uyandırsa da, okudukça insanın iç dünyasındaki en mekanik ve işlevsiz taraflarla yüzleşmenin simgesine dönüşüyor. 3.01 belki de ruhun o dakikası, o anı, o durduğu yer… Kitap boyunca anlatılanlar bir başkasının hayatı gibi görünmüyor. Aksine, sanki biri senin içinden geçenleri almış, üstüne bir sis perdesi çekmeden, cilalamadan, süsleyip pembe bir kutuya koymadan önüne koymuş. Bu yüzden rahatsız ediyor; ama aynı zamanda iyileştiriyor. Çünkü gerçek bazen kırıcı, ama daima kurtarıcıdır. Benim için bu kitap, bazı sorulardan kaçamayacağımı fark ettirdi. Ne istiyorum? Ne için susuyorum? Ne zaman gerçekten yaşamaya başlayacağım? Bu soruların cevapları kitapta verilmiyor belki, ama sormak için cesaret veriliyor. Ve bence bu çok daha kıymetli. Yazarın dili sade ama keskin. Bir cümleyle içini deler geçer, sonra hiçbir şey olmamış gibi bir sonraki sayfaya çağırır seni. O yüzden yavaş okunmalı bu kitap.Ama asla yavaş okuyamadım heyecanlanarak hızla okuduğum sayfaları fazlaydı.Her cümlede biraz durup nefeslenmek gerek. Çünkü çoğu zaman nefes aldığını sanırken aslında sadece alışkanlıktan soluyoruz. Kapanışta hissettiğim şey bir rahatlama değil; bir boşluktu. Ama iyi bir boşluk. Yeni sorularla dolmaya hazır bir alan. Çünkü bu kitap cevaplar vermiyor; sadece doğru yerden soru sormanı sağlıyor. İyi okumalar.
3:01Simon Kernick · Olimpos Yayınları · 20161,960 okunma