2025 14. kitabı
Selam kızlar! Yaşamayanlar kitap yorumuyla geldim Konusu: Kanser hastası olan Yaşam Yargı Yargıcı’nın hastanede son nefesini verdikten sonra gözlerini bambaşka bir evrende açar; Yaşamayanlar. Bu evren ölülerin seçilen kişilerinin dahil olduğu, fantastik olayların süregeldiği bir evrendir. Yaşamayanlar’a dahil olmak için ise bir satranç dövmesine sahip olman gerekir. Yargı bu dövmeyi beklerken ruh eşini bu evrende bulacağından da habersizdir Yorumum: Kitap tam bir giriş niteliğindeydi. Genel olarak evreni tanımaya odaklı yazılmıştı. Bir sürü yeni bilgi öğrendik, evren kendi içinde çok güzel oluşturulmuştu. Dediğim gibi bir sürü şey öğrendik ama bunlar aklımızı karıştırmadı çünkü hem sade bir anlatım tarzı kullanıp okurun kafasını karıştırmaktan kaçınılmıştı hem de olayların hiçbirinin altı boş değildi. Hep bir sebep üzerine yazıldığı için mantık hatası da yoktu. Bu kadar detaylı düşünülmesini çok sevdim Eğer fantastik kitap okumak istiyor ama hangi kitaptan başlayacağınızı bir türlü bulamıyorsanız Yaşamayanlar sizin için uygun bir seçenek olur. Aklınız bulanmaz, e bu sahnede ne oluyor anlamadım diyip geri sayfalara dönüş yapmamanızı sağlar. Ayrıca kitap oldukça zeki kurgulanmıştı. Her bir satranç taşına göre evrende bir rütbe sahibi oluyorsunuz. Bu satranç taşları ise rütbenizi vücudunuzda dövme şeklinde oluşarak belirliyor! Aşırı enteresan Bunun yanı sıra; kanatlar, periler, büyüler ve sihirler, sirenler, vampirler… Aradığınız tüm fantastik ögeler tek kitapta toplanmıştı Fakat gözünüz korkmasın, hiçbiri birbiriyle karışmıyor Kitaptaki karakterler arası diyalogları da çok beğendim. Özellikle üçüzler ile aramızda mühür oluşan sahne favorilerimden Yargı yeni gelmiş olmasına rağmen bu kadar çok dost biriktirmesi çok tatlıydı Yargı’nın zamanla kendi gücünün farkına varması ve bu kadar güçlü olması hayret uyandırıcı. Dünya’da hastalıktan gözünü bile açamaz haldeyken Yaşamayanlar evreninde herkesten kat kat güçlü olmuştu. Ve bu gücünün serinin devam kitaplarında artacağına eminim!🩶 Arat Zemheri centilmenliğin vücut bulmuş hali Ruh eşini bir ömür boyu bekledi üstüne üstlük onu gördüğü ilk andan itibaren ise koruyup kolladııı Kendinden emin tavırları, sahiplenici ve kıskanç kişiliği beni kendine hayran bıraktı Umarım ikinci kitap bir an önce gelir de Arat ile aramıza mesafeler girmez, ona çok alıştım Ben kitabı yaklaşık bir buçuk gün gibi kısa bir süre içerisinde bitirdim ve okuduğum her sayfadan zevk aldım. Anlamlandıramadığım hiçbir sahne, içime sinmeyen bir kısım okumadım, kitap bana göre çok çok güzeldi Fantastik seveler Yaşamayanlar kitabına kesinlikle bir şans vermeli! Trope: •Fantastik evren •Ruh eşi •Ölüler Diyarı •Romantizm •Aksiyon ️: 10/10
YaşamayanlarTuğba Yıldırım · Ulysses Yayınları · 018 okunma