Puan vermedi·116 syf.····Okunma: 21 Nisan 2025 21:49 Bu kitap nasıl anlatılır bilemedim çok başka bir kitap. Biraz “you” dizisini anımsattı bana. Ama orda ki Jo bir sürü c*nayet işlemesine rağmen daha duygusal sebeplere bağlıyordu yaptıklarını oysa bu kitaptaki karakterde duygusallık asla yok. Tamamen içi kötülük ve öfke ile dolu. Sürekli insanlara kötülük yapma derdinde. Kimi nasıl üzeceğini de çok iyi biliyor. Çünkü çok iyi bir gözlemci ve sürekli insanları izliyor. Bu şekilde insanların davranışlarıyla insanları çözümlüyor. Kitabı okurken kendimce karakterin psikolojik tahlillerini yapma gereği duydum. Acaba çocukken ne yaşadı bu insan diye düşündüm. Bi insan neden bu kadar kötü olabilir ve neden her yaptığı kötülüğün bir öncekinin üstüne çıkarmaya çalışabilir, diye düşünmeden edemedim. Artık perdelerimi sürekli kapalı tutuyorum. beni de bu kitaptaki gibi izleyen biri olmasın diye. Allahım hiç kimsenin yoluna böyle birini çıkarmasın. Şimdiye kadar en sevmediğim karakter otomatik portakaldaki Alex idi artık bu arkadaş birinci sırayı aldı. Kitap ince bir kitap bir oturuşta bitirirsiniz. Bir o kadar da sürükleyici ve akıcı. Çok beğendim tavsiye ederim.