Puan vermedi·78 syf.····Okunma: 25 Nisan 2025 01:54 "Keşke anılarım geri gelse! Belki de geri geldiğinde canımı daha çok acıtacak anılar, belki de unutmamın bir sebebi vardır. Bilmiyorum, hiçbir şeyi bilemiyorum. Lakin bilinmezlik yerine, kalbimi acıtsa bile hatırlamak isterdim her şeyi.."
Herkese selam! Bugün sizlere Günay Aktaş’ın kaleminden çıkan Sirinya serisinin ilk kitabı Yolculuk ile geldim.
Kitapta hafızasını kaybetmiş, günlerdir at üstünde yolculuk yapmakta olan, yaralı bir kız ile tanışıyoruz: Luthien.. İlginç bir şekilde kılıç kullanmakta inanılmaz yetenekli. Kim olduğunu, nereden geldiğini, hatta adını bile hatırlamıyor. Ama… rüyaları ona bazı ipuçları fısıldıyor. Her şey çok gizemli, ister istemez devamını merak ediyorsunuz.
Şövalyeler, mekandan mekana geçişler, ejderha, ilginç özellikleri olan taş, gargoyle kuşları, değişik yaratıklar, şatolar, hırs, aşk... derken kitap sizi bambaşka bir evrene çekiyor. Bazı şeylerin ikinci kitapta anlam kazanacağını düşünüyorum. Bu ilk kitap, karakterleri tanımak için güzel bir başlangıç olmuş.
Serinin devamını oldukça merak ediyorum bakalım bizi orada neler bekliyor... İkinci kitapta görüşmek üzere..