·232 syf.····Okunma: 25 Nisan 2025 05:40 Herkese Merhaba çok etkileyici bir kitap okudum ilk elden tavsiyemdir..
"İnsanları yargılamak kolay. Hayatta kötü şeyler yaptım ama kötü birisi değilim. İyi şeyler yapan insanların da iyi insanlar olmadığını gördüm. Sabah akşam yalnızım, her zaman tek başımayım. Üzerimde o kadar yük var ki artık taşıyamıyorum. Çok yoruldum. Kimse bana yer açmadı. Ne bir tabutum olsun istiyorum ne de mezarım. Şimdi hayatıma son vermeye karar vermişken katilmiyim kurban mı onu da bilmiyorum. Hayata dair umudumu da böyle kaybettim. "
Tanrı'nın Yalnız Çocukları köksüzlük aidiyetsizlik ve kimliksizlik üzerine bir kitap. Kök salamama hiç bir yere ait olamama hiç bir yerde kabul görmeme üzerine. Üç çocuğun Üç yetimin Üç öksüzün hikayesi Issa, Muhammed ve Ferid..
Midilli adası Moria mülteci kampı. Can yeleğinin merahametine kalmış hayatlar. İmkansız hayaller. Avrupaya kapak atmak kurtuluşun anahtarı. Eski yaralar iyileşir mi? Peki ya ruha hangi merhem sirayet eder iyileşmesi için.Kimsesi olmayan bir çocuk dünyaya sığar mı ? Eline silah tutuşturulmuş 16 yaşındaki bir çocuk katil midir kurban mı?
Yazarımız çok yalın bir dille içinde bulunduğumuz zamanlara ayna oluyor. Ötekine bakıyor öteki olmanın altında ezilen, hiç bir yere ait olmayanların hikayesini anlatıyor bize. Parmağıma değil işaret ettiğime bakın diyor..
Kitaba notum 10/9 kitapla kalın