2025 70. kitabı
“İzlediği her insana kendi zihninde bir hikaye yazıyordu.” “Gizlice izlemek, sadece görmenin ötesinde bir anlam taşıyordu. Bu, bir insanın hayatına gizlice dahil olmanın ve onun üzerinde bir hakimiyet kurmanın en güçlü yoluydu.” Merhabalar ne okudum ben yahu dediğim bir kitapla geldim. İzleyici, saplantılı bir karakterin zamanla nasıl bu hale geldiği anlatılıyor. Okurken de düşünmeden edemedim. Böyle karakterler umarım çevremde yoktur. Çünkü çok rahatsız edici. Düşünsene izlendiğini ama bu izlenme normal bir izlenme değil. Her detayı ince ayrıntısına kadar planmış. Çok ürkütücü değil mi? Kitapta karakterin bir ismi yok. Ama izlemeyi çok seviyor ve insanların yaşantılarını ve duygularını izlemeyi seven bir karakter. Bu karakterlerden kendine hikaye çıkarmayı seviyor. Mesela düşünsene karşı apartmanda seni biri sürekli izliyor ve senin her detayını biliyor. Ve bunla ilgili kafasınca bir kurgu yazıyor ve uyguluyor. Her açıdan ilginç bir kitaptı. Yok ya bu karakter çok esrarengiz. Yaptığı uyguladığı planlar okunmaya değer. Sayfa sayısı çok az ve akıcı bir şekilde ilerledi. Ki zaten sonu ne olacak diye de bırakmak istemiyorsun. Her bir olayda daha da üst seviye bir merak uyandırdı. Değişik esrarengiz okumalar seviyorsanız okuyun.
İzleyiciBuğracan Tuğçin Güder · İkinci Adam Yayınları · 2025126 okunma