İstila 2030 yorumum
2025 9. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2025 18:08
Başları olayları anlamlandırmakla geçiyor, bu yüzden ağır ilerliyor sayfalar, ama yarıladıktan sonrası off mükemmel. Birden bire akıcı olmaya başladı, elimden bırakamadım. Tarihin gizemlerini seven herkes keyifle okur bence. Ben bayıldım. Her detayı ince ince işlenmiş. Zaten yazarın kanalını da yıllardır takip eden biriyim. Ayrı ayrı videoların konuları, yani aslında içinde gerçeklik taşıyan bilgiler bir romanda birleşip fantastiklik ile gerçeklik arasında bir yerlerde ilginç bir atmosfer oluşturuyor. Nasıl açıklayacağımı bilmedim ama öyle :) Bakalım ikinci kitabı ne zaman elde edebiliyorum, heyecanlı bitti. (Evet seriymiş) SPOİLERLİ: Turnayla tanıştıktan sonra asıl macera başladığı için bence en heyecanlı, merak uyandırıcı kısımlar da oradan sonra başlıyor. Kendimi zorlayarak devam ediyordum o kısımlara kadar. Ara sıra eğlenceli satırların olması çok hoş, mesela Pelinin çiğnediği sakızın boğazına kaçması gibi. Haa bide Erdenay! Ya sen 70lerinde, iki saniye sonra yaşayıp yaşamacağın belli olmayan adamsın, gençler yanına gelmiş bilgi almaya, "görünüşe göre konuşulacak çok konu var. Acele etmeyin" deyip köşene geçip çay keyfi yapıyorsun ahahahah. Tam delirmelik ehhehehd. BİZ TÜRKLERİN ÇAYA DÜŞKÜNLÜK ŞAKA MII? O sonn. Aslında sayfa sayısına bakarken annesinin yazdığı bir mektup olduğunu anlamıştım, yazıları okumasam da annen kelimesini gözlerim algılamıştı hemen. Ama yinede Turna olabileceğini sonlara yaklaşana kadar düşünmedim. Kız kardeşi olabileceği gelmişti aklıma aslında, hele hele bizim sır küpünün attığı garip bakışlarla tamam kardeşler dedirtti, ama sonra Pelinin Turnanın Yasine karşı hissleri var diye düşünmesi acaba mı dedirtti. Gitgellerle dönen kafam finalle rahatladı (şüpheli)
Roman
İstila 2030Tuncer Gizem Avcısı · Yediveren Yayınları · 2023179 okunma