···Okunma: 26 Nisan 2025 21:36 Öncellikle çok güzel kitaptı bilim kurgu sevenlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap.Kısaca özet geçeceğim ama SPOİLER İÇEREBİLİR.Bir çift uzaya tatile çıkıyorlar bir süre sonra yanlarına doğru bir nesnenin yaklaştığını görüyorlar biraz yaklaşınca bir şişe olduğunu ve şişenin içinde de bir kağıt görüyorlar şişeyi açıp içindeki kağıdı okuyorlar baş kahramanımız Ulysse'nin başka bir gezegende yaşadığı olayları yazmıştır. Ulysse ve ekip arkadaşları verimli ormanları,yaşanabilir iklimi ve temiz havasıyla Dünya'ya benzeyen bir gezegene iniş yaparlar.Ama gezegen kusursuz gözükse de aslında hiçbir şey göründüğü gibi değildir.Zaten kitabı okuduğunuzda her ayrıntısına takılıp nasıl böyle bir şey olur diye düşüneceksiniz.Bir insanını yüzyıllar boyunca maymunlarla aynı yerde kaldığını düşünün konuşabilir mi?Yemeği nasıl yer?nasıl davranır... Bir sürü soru işareti.Gezegen Maymunlar Gezegeni insana dair bir şey var mı?İşte tam da burda Ulysse devreye giriyor nasıl böyle bir şey mümkün olabilir diye kafayı yoruyor.O kafayı yorarken onu yalnız bırakmamak için sizde kafayı yoracaksınız.Aslında kitap empati duygumuda fazlasıyla tetikledi.Ulysse gördüğü her trajedi sonrası nasıl üzüntü hissetiyse aynı duyguları ben de hissetim.Gerçekten mükemmel bir kitaptı asla sıkmadı.Karakterle beraber sizde mücadele ediyorsunuz eee daha ne olsun.İyi okumalar diliyorum