2025 10. kitabı
İki Meltem Arasında Mehmet Veysi Boran #kitapyorumu #mehmetveysiboran #ikimeltemarasında #everestyayınları #roman #edebiyat “Uçurumların dibi, hatıralarını taşıyamadığından düşüp parçalanmış bedenlerle doluydu.” Mehmet Veysi Boran, sürgünlerin, ölümlerin, yalnızlıkların, batıl inançların, yas ve büyük felaketlerin arasına sıkışarak sağırlaşmış bir ailenin beş kuşağa yayılan hikâyesini anlattığı romanını severek okudum! @m.veysi.boran Hüznün sarısı insanların yüzlerine,taş evlere,karşıda bekleyen dağa,kıvrılıp giden bahçelere ve onların içinden süzülerek akan sulara yapışıyor,dediği her şeyi kendi rengine boyuyordu. Ana karakter çocukluğunun geçtiği ve ailesinden kalan eski bir eve, halası Huri’nin vefatı üzerine geri döner… Bu dönüş ruhsal bir hesaplaşmadır… Kulaklarındaki çınlama, tinnitus hastalığı fiziksel ve ruhsal olarak bir çöküş yaratmıştır… Bu harika roman içimizden,hayatımızdan ve yaşadığımız dünyadan kesitler barındırıyor… Ölüm,hastalık,hayatın zorlukları ve yeniden nasıl iyileşebileceğimizi anlatan akıcı ve zaman zaman düşündürücü bir kitap! Ancak hayat, insanın ezberini bozmak üzerine kuruluydu. İnsanı insana anlatmak zordu. Vardığımız yerin, nihayetinde liman değil, denizin ortası olduğunu keşfediyor insan. Kalbim yeniden atsın, tüm bedenime yayılan küçük titremeler dinsin istiyordum. Sessizliğinde ve gürültüsünde o zamanlar ne olduğunu anlayamadığım farklı bir yan vardı. Beden yıkılıp gittiğinde hatırlamak da unutmak da onunla yok olup gitmiyordu... @book._blogerr #bookbloggerileokuyoruz #tavsiyekitap #okudumokuyun #kitaplar #okumaknegüzelşey #okudumbi̇tti̇
Roman
İki Meltem ArasındaMehmet Veysi Boran · Everest Yayınları · 2024151 okunma