2025 25. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2025 23:14
Yüzüklerin efendisi serisi benim küçük yaşta tanıştığım bir seri. Fakat filmlerini izlemekte oldukça geç kalmıştım. Hobbitte yine aynı şekilde. 4 yıl önce izlemiştim ilk kez. Kitabını okumaya da hiç yeltenmedim. Bu sene yüzüklerin efendisi serisini baştan okuyunca ve hobbitte kitaplığımda hazır olduğu için okumaya karar verdim. İyi ki de vermişim. Tek kelime ile muazzamdı. Gerçekten harikaydı. Filmi izlememin üstünden de uzun bir zaman geçtiği için detayları unutmuşum. Bazı yerleri okudukça anımsasam bile genel olarak okurken heyecanım taze kaldı. Keşke daha önce okusaydım. Seriyi direkt okuyabilirsiniz diye öneriyordum genelde. Ama bence öncesinde Hobbit okunmalı. Kitabı okuyunca fikrim değişti. Orta dünyaya yumuşak bir giriş yapıp hobbitleri, elfleri, cüceleri ve daha bir çok varlığı tanıma imkanı sunan yüzüklerin efendisi serisine hazırlık yapmamızı sağlayan bir kitap olmuş kesinlikle. Tolkien gerçekten büyük bir deha. Böyle bir evren yaratmak, yarattığın evrende ki canlılara ayrı bir lisan uydurmak ve en önemlisi onları bu şekilde tasvir edip okurun kafasında böyle net canlandırabilmek muazzam bir başarı. Kitapta verilen mesajlar da oldukça manidar. Dünyada yaratılmış olan her canlının bir amacı vardır. Dostluk, mucizelere inanmak… Gerçekten muazzam keyifli zevk alarak okuduğum bir kitap oldu. Fantastik kurgu sevmeyen ve hatta orta dünyaya ilgisi olmayanların vasat olarak nitelendirdiği bir kitap olsa da asla değil. Hakaret sayıyorum bu yorumları. Okurken heyecanla, merakla ve zevkle okuyacağınız bir kitap önerisi bırakıyorum sizlere. Keyifli okumalar
HobbitJ. R. R. Tolkien · Harper Collins Publishers · 201117,2bin okunma