2025 12. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 13:32
Bryce, sana bayiliyorum kizim! Maas-verse'teki en sevdigim karakter olan Aelin benim kralicemse, sen de benim hep sahip olmayi isteyecegim bir dostsun. Danika sinsisi senin kiymetini bilemedi, sigh. Ustelik yok su sirri varmis, aslinda Bryce'i korumaya calismis filan, hic iknâ olmadim da hani. Ustelik ona karsi dostlugun da otesinde bir sevgi hissettigine de eminim her ne kadar bunu da hak etmese de. Iste bu yuzden Hunt ile karsilastiginiza memnunum. Eh, herkesin review'unda yazdigi seyi ben de yazayim madem. Sanki biz bir sekilde teknolojinin henuz hâla gelismedigi ve hayatimiza dahil olmadigi bir cagda yasiyormusuz da bunu okudugumuz bir kitaptaki evrende gorunce garipsemisiz gibi davraniyoruz bence okur olarak biraz ama action-induced-romantasy okurken de akilli telefonlar, ne bileyim karmasik sistemler filan gormek istemiyo insan. Ne yaparsin. Ilk kitaptaki o evren kurmacasini (artik ne demekse bu) atlattiktan—daha dogrusu atlatABILdikten—sonra, ikinci kitapta nihayet okudugunu anlayabiliyor, evreni ve duzeni takip edebiliyorsun. Olaylar zaten merak uyandirici ve keyifli ama bu buyuklukteki font ve ard arda binen kisa cumleler bana cok LEZZETLI geliyo. *italik fontta* Bryce bakislarini Hunt'a kaydirdi. Masum masum bakiyordu. Fazla masum. Bir sey biliyordu. *italik fontun sonu* Mesela. Beni anlayan var mi bu konuda? Bryce viski rengi iri gozlerini Hunt'in onlara bir kez baktin mi gercegi acik etmekten kacinamayacagin seksi siyah gozlerine bakt—hani boyle GEREKSIZ uzatmalara girmeyip kisa, az ve oz anlatan yazarlara bayiliyorum. Ha, ilk kitaptaki evren insasinda bunun tam tersi gecerliydi ama olur o kadar. Kadin oturup katmanli bir evren insa etmis. ACOTAR'daki gibi her saniye o anki karakterin aslinda evrenin EN GUCLUSU olarak daha onceki kurallarin hic edildigi bir "duzen" yoktu en nihayetinde... lafimi da gecirdim. Bilgiyi kisitlayici birinci kisi agzindan yazmaktansa, cesur davranip ilahi bakisla yazmis olmasi cok buyuk bir arti bu noktada:) Dogrusunu soylemek gerekirse olaylarin bitmesini artik bir sure sonra iple cekmeye basliyo da olsaniz; gayet ilgi cekici, kurallari net ve tutarli olan/kalan bir evrenin uzerine oturtulmus bir olaylar silsilesi ve bu ugurda gelisen karakterler... en onemlisi de bu. Tabii, diger kitaplarina nazaran bu kitapta daha da arttirdigi mizah da INANILMAZ keyif verdi. Ruhn'in ikinci kitapta Bryce'a "Terbiyesiz!" diyerek bir yerde aslinda hepimizin sesi olmasina PATLADIM. Bryce, sana BAYILDIGIMI soylemis miydim daha once BIN kere filan? Bayiliyorum kizim sana. Costur Bryce!
Gökyüzü ve Nefes HanesiSarah J. Maas · Dex Kitap · 2024620 okunma