2025 4. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 14:24
Dostlarım Yüzyıllık Yalnızlık sonunda bitti... Okuduğum en orijinal kitapların ilk beşi arasına girer, efsane bir dünya kurmuş yazar. Dark dizisi gibi karakterler ve zamanlar iç içe geçiyor, tekrarlayan döngüler var, isimler de hep aynı, anlamak için epey zihinsel efor sarf etmeniz gerekiyor :) Jose Arcadio Buendia öldüğünde gökten sarı çiçeklerin yağması... Güzel Remedios'a herkes deli gözüyle bakarken onun cennete yükselmesi... Amaranta'nın sevgiye ve aşka açken sevilmemeye olan inancı... Mauricio'nun sevgisinin doğaya taşması ve etrafında Meme'ye olan aşkını temsil eden sarı kelebeklerin olması... Úrsula'nın zaman kavramını kaybettiğinde bile Remedios'un resmini hep saklaması ve Amaranta Úrsula'nın üzerinden yüz yıl geçmesine ve onu hiç görmemesine rağmen saygısından o resmi korumaya devam etmesi... Bu olaylar beni çok derinden etkiledi. Sonlara doğru bir duraksadı kitap bence ama finalde her şey toparlandı. Çünkü kader ancak yaşandığında okunur. En kısa zamanda dizisini izleyeceğim inşallah. Ağır bir eser, kafanız rahatken ve zamanınız bolken okumanızı tavsiye ederim, ben çok sevdim!
Yüzyıllık YalnızlıkGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202546,4bin okunma
1 +1'leme