Karamazov Kardeşler Kitabı İnceleme
2025 5. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 14:35
Bu kitabın daha başlamadan önce bile mükemmel olduğunu biliyordum. Dostoyevski'nin eserlerine zaten hayranım. Bu onun son yazdığı kitap ve adeta bir başyapıt. Aslında Dostoyevski' nin romanlarından en son bunu okumam daha doğru olurdu belki ama çok merak ettim ve okumaya başladım. Bu kitabı bitirmem biraz uzun sürdü ama yine de çok beğendim ve şimdiye kadar okuyup en beğendiğim kitap bile olabilir. Kitabın kısaca özetini yapmak istesem bile oldukça uzun olacak bu yüzden özet yazmıyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki kitabın ana konusu, bir babanın cinayeti etrafında şekillenen, inanç, özgür irade, ahlak ve insan doğasına dair derin felsefi sorgulamalardır. Üç kardeşin iç çatışmaları ve babalarıyla ilişkileri üzerinden iyilik-kötülük, din-şüphe ve insan ruhunun karmaşıklığı işlenir. Fazla spoiler vermek istemedim. Okuyacak olanlar varsa şiddetle tavsiye ediyorum ve şimdiden iyi okumalar diliyorum.
Karamazov KardeşlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202545,2bin okunma
İncelemen hârika olmuş. Ben de umarım bir gün🙏Karamazov Kardeşler’e başlamayı düşünüyorum.
Elif
Teşekkür ederim canım. Sen de başlarsın elbet bir gün 💕