2025 27. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 18:56
Luca Veste, Liverpool'daki üniversitede psikoloji ve kriminoloji okumuş. Avrupa’da epeyce meşhur olan ve ne yazık ki bizim yine hunharca mahrum bırakıldığımız Murphy ve Rossi serilerinin yaratıcısı aynı zamanda. Sara, dışarıdan bakıldığında hayatı mükemmel görünen; rahat bir evi, sevgi dolu bir eşi ve iki çocuğu olan başarılı bir travma terapistidir. Ancak onun dışında hiç kimse hayatının bir yalan üzerine kurulu olduğunu bilmiyordur. Ta ki yeni bir hasta, Sara'nın çok iyi bildiği, hatta yıllar önce bizzat kendisinin işlediği bir suçu itiraf edene kadar...  Bu kişi, Sara'nın geçmişini nasıl biliyor? Ne planlıyor? Sara, bu sırrın ifşa olmaması için ne yapabilir? Kesin olan tek bir şey vardır: Sara, sırrını ve ailesini korumak için her şeyi göze alacaktır...  Kitabı incelerken ilk dikkatimi çeken John Marrs ve Ed James’in övgüleri oldu. John Marrs herhangi bir kitaba kefil olduysa benim okumamam delilik olurdu. Zira çok severim kendilerini, eminim onlar da hissikablelvuku yoluyla bunu hissederler. Yani en azından öyle ümit ediyorum. Her neyse; her kitapta olduğu gibi bunun da artı ve eksi yönleri var. Öncelikle çeviri çok tatsız. Kötü diyerek haddimi aşmak istemem ama göze batacak derecede ham bir iş. Öte yandan kitabın ilk yarısında konu ciddi bir kısırdöngüde ilerliyor. İkinci yarıda yaşanan gelişmeler ve sonuca giden yol fena değil. Türünün en iyi örneklerinden diyebileceğim ya da başarılı olarak niteleyebileceğim bir kitap değil. Peki her şeye rağmen keyifle ve merakla okutuyor mu, evet okutuyor. Dört yüz sayfalık bir kitapta yüz sayfalık aksiyon bana yeter, çeviriye de takılmam derseniz iyi zaman geçirirsiniz.
Bana GüvenLuca Veste · Yediveren Yayınları · 202529 okunma
Elif Acar