2025 5. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 22:18
Başkan Kennedy, 22 Kasım 1963'te Dallas / Teksas'ta öldürüldü. Resmi kayıtlara göre Lee H.Oswald isminde, hayatı karmaşık, Rusya veya Küba yanlısı görünümü veren, büyük ihtimalle CIA ajanı olan bir şahıs cinayeti işlemiş. Dallas'ta, Okul Kitapları Deposu olarak kullanılan ve Oswald'ın da çalıştığı binanın altıncı katından ateş edilmiş. (Bu bina şu an müze yapılmış, ismi '6th Floor Museum'. Bu not benden olsun. 1999 yılında o müzeyi gezmiş ve konuya olan ilgim oldukça artmıştı.) Kennedy vurulduktan iki gün sonra da Jack Ruby isminde karanlık bir şahıs da, herkesin içinde Oswald'ı öldürüyor. Bu kitabı okuduktan sonra Kennedy cinayetinin iyice karanlık olduğunun farkına vardım. İşin içinde mafya, göçmenler var, CIA de başrolde gibi duruyor. Unutmadan, Netflix'teki 'White House Plumbers-Beyaz Saray Tesisatçıları' dizisini tavsiye ederim. Dizide Watergate skandalı anlatılıyor. İşin ilginç yanı, dizideki bazı isimler (Howard Hunt gibi), bu kitapta da geçiyor. (İlginç bir not: Münci Kalayoğlu hatıralarında Kennedy yaralandığında Başkan ve Teksas valisinin acil servise getirilip, ayrıca iki gün sonra da Oswald'ın yaralı olarak aynı acil servise getirilip, yapılan müdahaleyi anlatır.)
Kennedy CinayetiFabian Escalante · Yazılama · 20178 okunma