Sezon finaline girmiş bir dizi gibi bitti kitap :)
İncelememe sayın yazarı nasıl tanıdığımla başlamak istiyorum. Twitterda kendisini çok gördüğüm daha sonra Merve yılmaz ile muhabbet ederken daha da merak edip Merve'nın kitabı almasıyla okuma fırsatı buldum öncelikle ona çok teşekkür ederim.
Yazarın dili o kadar akıcı, yalın ve tabiri caizse tam bir sürükleyici dizi anlatımındaydı. Yeni bölüme geçer gibi diğer sayfaya heyecanla gitti elim hep. Bilmediğim, bilip de detayını görmediğim birçok olayı anlayıp kavrayabilmemi, anlayabilmemi, öğrenebilmemi sağladığı için yazara çok teşekkür ederim.
Mustafa Kemal'i anlamak; özel günlerde story atıp geçmek değil de fikirlerini görüp anlayabilmektir bence. 'Atam izindeyiz!' diye kurduğun cümlenin arkasını dolduracak ne yapıyorsun sahiden? Okumadan, anlamadan, fikirlerini tartmadan ne çok konuşur olduk ve ne çok klişe oldu bu insanlar ve cümleler. Ben 'Atam izindeyiz' diyemiyorum kendi adıma Atatürk'ün fikirlerini anlayamadan,uygulayamadan bu cümleyi nasıl derim? Ben böyle düşünüyorum katılmayana çok saygı duyarım tabiki de :)
**Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
** Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir.
OKUMALIYIZ! OKUTMALIYIZ!