2025 41. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 00:46
Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Ahmet Muhip Dıranas'ın Şiirler'i oldu. Yine bu ay da bana eşlik eden Fatma Kazankaya teşekkür ederim canım. Yazarla tanışma kitabım şiirleri ile olsun istedim. Dizelerinde en çok yalnızlık duygusu ve ölüm olgusunu öne çıkaran şair, benliğinin içindeki coşkun hisleri haykırmak istemiş. Kitapta daha çok derin anlamlı şiirlere yer verilmiş fakat yalın, anlaşılır şiirlerle de okuma kolaylaştırılmış da aynı zamanda. #kitapalıntıları : Selâm, sonsuzluğun aydınlık bahçesinden Selâm, senelerce, senelerce evvele, Hatırası kalbe ışıklarla dökülen En sevgiliye, en iyiye, en güzele. ... Bütün ömrümüz onunla Böyle geçti; Toprakla gök arası, Varla yok arası öyle; Derken uçtu. Dıranas yalvarası: Tanrım! Merhamet et bu kula. ... Şimdi olay, hep ya hiç gibi, Vardan ve yoktan özge bir şey, Sevgiden de öte bir düzey; Olmak ya da olmamak belki. Ne sabahtır bu mavilik, ne akşam! Uyandırmayın beni, uyanamam. Kaybolmuş sevdiklerimiz aşkına, Allah aşkına, gök, deniz aşkına Yağsın kar üstümüze buram buram... Sen ey, oyununu en güzel oynayan! Hangi kıvılcımla fışkırttın ruhundan Bir gün söndürdüğümüz kutsal ateşi? Ama gör ki ben ben değilim, ben başka... Vah! uyup da güneşlerle dönen çarka
Edebiyat Şiir
ŞiirlerAhmet Muhip Dıranas · Adam Yayınları · 19951,679 okunma