2025 17. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 18:13
HAYATIMIN EN MUTLU ANIYMIŞ BİLMİYORDUM…. Sibel ile nişan arefesinde olan Kemal yıllar sonra çanta almak için girdiği dükkanda rastladığı, uzaktan da akrabası olan Füsun'a aşık olur. Başta arkadaşça başlayan konuşmalar,zamanla aşk dolu muhabbetlere dönüşür ve merhamet apartmanında gizli saklı buluşmalar başlar. Tam 44 gün boyunca her gün buluşan çift.Kemal'in nişanlanacağı günde buluşur. Ertesi gün tekrar görüşeceklerini söz veren Efsun o nişandan sonra bir daha "Merhamet apartmanına" gitmez kaç hafta boyunca her gün aynı saatte, aynı yerde onu bekleyen Kemal ise evini ve iş yerini değiştirdiğini de duyunca adeta yıkılır. bu olaydan sonra ise Kemalin saplantılı aşkı ki ben (takıntı diyorum) başlar.Acaba ilerleyen zamanlarda Efsunu bulabilecek midir? Kitap tam anlamıyla efsaneydi.2 günde bitirdim diyebilirim gerçekten .Bir çok kişi Kemal'in yaşadığı hisleri aşk olarak nitelendirse de, ben aşk diye tanımlamazdım. Bence Kemal,Efsun'un ona yaşattığı hastalıklı duyguyu sevdi.Acıyı, buhranı benimsedi. Bu duygu da zamanında aşksa bile takıntıya dönüştü ki,bundan da hiçbirzaman kurtulmak istemedi. Yazarımızın kitabın bir bölümün de kendi benliği ile yer alması, masumıyet müzesi detayı,kitap bir çok ayrıntı ile o kadar zekice hazırlanmış ki hayran olmamak elde değil.Keyifli okumalar.
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,5bin okunma