2025 38. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 22:18
Bu seriyi ne kadar sevdiğimi çok defa söylemişimdir.Ama son iki kitap gibi bu da beni hayal kırıklığına uğrattı.Kitabı parçalamadan bitirdiğim için kendimi tebrik ediyorum.Bol Spoiler içeren bir yorum olacak çünkü karakterlere sinirim ancak bu şekilde geçer . Demircinin oğlu Thom ile Douglas lordunun kızı Elizabeth’in zengin kız fakir oğlan hikayesi.Thom çocukluğundan beri Elizabeth’e aşık.18 yaşına gelince bunu söylüyor.Ama Elizabeth onu arkadaşı olarak gördüğünü söylüyor.Aralarındaki uçurumu net bir şekilde gören Thom,şövalyelik için Bruce’in ekibine yaklaşıyor.Tırmanma konusunda becerileri sebebiyle dikkatleri daha da üzerine çekiyor.Thom’un Elizabeth için mücadelesini okuyoruz. Konuyu yazarken bile delirdim.Ben bu kadar saçma karakter okumamıştım.Elizabeth’ten başlamak istiyorum.Bir insan bu kadar paragöz olamaz ya.Sırf babası öldüğünde(o da çok kısa bir dönem)sefil bir hayat yaşadığı için tek amacı zengin bir adamla evlenip rahat içinde yaşamak.Ama gelin görün her fırsatta Thom’u arkadaş olarak gördüğünü söyleyen Elizabeth,Thom’la her yakınlaşmalarında kendinden geçiyor.Thom’un gözünün önünde nişanlanacağı adamla gülüp eğlenirken,Thom’un yanında bir kadın görünce deliriyor.Sırf Thom beş parasız diye onu küçük görüyor.Ama lafa gelince güya onu çok seviyor.Adam onun için hayatını tehlikeye atıp şövalye olup bir toprak sahibi olmak için kale duvarlarına tırmandı.Elizabeth asla geri adım atmadı Bruce’in yeğeniyle nişanlandı.Ama Thom ona ne zaman yaklaşsa kendini ona bırakmayı da bildi.Yani zengin nişanlısı cebini,Thom yatağını doldursa çok mutlu olacaktı bizimki.Thom desen tam dayaklık.Bir insanda az gurur olur ya.Kız ona kaç kez sende para yok bana istediğim hayatı sağlayamazsın dese de Thom yine ona aşkını ilan etti.Bekledim ya sonuna kadar dedim kızı süründürecek herhalde.Nerdeeee kız beş dakika konuştu özür diledi ve soyundu.Her şey halloldu.Okurken hiç zevk almadım.Seride en sevmediğim kitap oldu.(Nişancı’yı okumadım malum olaydan sebep).Keşke novella olan Randolph ile İzzie’yi okusaydık.O çifti daha çok merak ettim. Bu seriyi Nemesis tamamlamak için çok bekletti.Kitapların çıkacağını duyunca çok sevinmiştim ama erken davranmışım.Bir de çeviri kötüydü.Özellikle o dönem olan tarihi olayları anlatırken anlamakta zorlandım.Olayı kavramak adına birkaç kez okuduğum yerler oldu.Kitap fiyatları arttıkça kaliteinin bu kadar düşmesine anlam veremiyorum.Tam tersi olması gerekirken… Novellalar hariç seride son bir kitap kaldı.Alex Seton. Hikayesi sebebiyle merak ettiğim bir karakter.Umarım yazar bu sefer batırmamıştır.
KayaMonica McCarty · Nemesis Kitap · 202526 okunma
Son kitap nişancıdan sonra yazarı silmiştim, bunun konusu görünce yok ben bunu okumam diyerek almadım. İyi ki almamış , böyle çıkacağını biliyordum, en sevmediğim olaylarla dolu, ben sinirden kitabı yırtardım, dayanamam ben paragöz kaşar kız ve gurursuz erkek iyy iğrenç...
readbooksread
Gerçekten ruh hastası oldum kitabı okurken bu kadar onursuz bir erkek karakter ve dediğin gibi kaşar bir kız karakter olamaz.O ilk kitaplardaki hava nerdee…Serideki beğenmediğim kadın karakterlerden özür diliyorum.Elizabeth’i görünce onlar melek oldu gözümde
Son kitapları sıkılmış sanki de bitirebilmek için yazmış gibi 😭
Kesinlikle 💆🏻‍♀️
Elizabeth o kadar sevimsiz geldi ki okumaktan vazgeçtim. Gurursuz ve tek taraflı çaba olan kitaplara zaten gıcığım yorumunu görmem iyi oldu. Bu bilgilendirici yorum için çok teşekkürlerr 🧡
readbooksread
Başından sonuna kadar sevmedim kitabı sadece belki Thom süründürür Elizabeth’i diye bekledim ama zaman kaybı oldu🤦🏻‍♀️Rica ederim♥️