10 Nisan 2025
Nemesis Kitap
Sıralamalar

2025 38. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 22:18
Bu seriyi ne kadar sevdiğimi çok defa söylemişimdir.Ama son iki kitap gibi bu da beni hayal kırıklığına uğrattı.Kitabı parçalamadan bitirdiğim için kendimi tebrik ediyorum.Bol Spoiler içeren bir yorum olacak çünkü karakterlere sinirim ancak bu şekilde geçer . Demircinin oğlu Thom ile Douglas lordunun kızı Elizabeth’in zengin kız fakir oğlan hikayesi.Thom çocukluğundan beri Elizabeth’e aşık.18 yaşına gelince bunu söylüyor.Ama Elizabeth onu arkadaşı olarak gördüğünü söylüyor.Aralarındaki uçurumu net bir şekilde gören Thom,şövalyelik için Bruce’in ekibine yaklaşıyor.Tırmanma konusunda becerileri sebebiyle dikkatleri daha da üzerine çekiyor.Thom’un Elizabeth için mücadelesini okuyoruz. Konuyu yazarken bile delirdim.Ben bu kadar saçma karakter okumamıştım.Elizabeth’ten başlamak istiyorum.Bir insan bu kadar paragöz olamaz ya.Sırf babası öldüğünde(o da çok kısa bir dönem)sefil bir hayat yaşadığı için tek amacı zengin bir adamla evlenip rahat içinde yaşamak.Ama gelin görün her fırsatta Thom’u arkadaş olarak gördüğünü söyleyen Elizabeth,Thom’la her yakınlaşmalarında kendinden geçiyor.Thom’un gözünün önünde nişanlanacağı adamla gülüp eğlenirken,Thom’un yanında bir kadın görünce deliriyor.Sırf Thom beş parasız diye onu küçük görüyor.Ama lafa gelince güya onu çok seviyor.Adam onun için hayatını tehlikeye atıp şövalye olup bir toprak sahibi olmak için kale duvarlarına tırmandı.Elizabeth asla geri adım atmadı Bruce’in yeğeniyle nişanlandı.Ama Thom ona ne zaman yaklaşsa kendini ona bırakmayı da bildi.Yani zengin nişanlısı cebini,Thom yatağını doldursa çok mutlu olacaktı bizimki.Thom desen tam dayaklık.Bir insanda az gurur olur ya.Kız ona kaç kez sende para yok bana istediğim hayatı sağlayamazsın dese de Thom yine ona aşkını ilan etti.Bekledim ya sonuna kadar dedim kızı
2025 125. kitabı
"Bir gün Elizabeth Douglas onu bıraktığı için pişman olacaktı. Bir gün onun nasıl bir adam olduğunu görecek ve şu anda hissettiği tüm özlem ve çaresizlikle onu isteyecekti ama o zaman çok geç olacaktı." Herkese selamlar. Bitmeyen seri Highland muhafızlari'nda sondan önceki kitap olan #kaya yorumu ile geldim. Serinin sanırım en "naif" sayılabilecek kitabiydi. Sanki bizim savaşçılar ile alakası yokken araya biraz farklı bir tat olsun dermiscesine alınmış bir hikaye gibi geldi. Seriden sıkıldıgim için mi bilmiyorum ama öyle aman aman sevdim diyemem. Kadin karakterin mantıkla hareket etmeye çalışması ama bir yandan da "premses" tavırlarında olması beni çok yordu. Gerçek hayatta böyle kizlar seviliyor. Herseye "ay, uy, of" diyen bu dünyada da "premses" oluyor, bunu bir kez de kurgu uzerinden animsadim Serinin bu kitabi zengin kız fakir oğlan klişesini içeriyordu. Hani var ya fakir oğlan sonra zengin olur sonrada o kıza ne kaybettiğine donde bir bak der. Hah işte tam öyle gelişti hersey. Ama yine de Demirci'nin oğlu sabırlı iyi niyetli güzel seven bir adam oldu da Elizabeth hanım yırttı. Seride o kadar adam geldi geçti hiçbiri de bu muameleyi görmedi, hepsinde kizlar peşinde koşup gurursuzluk yaptı. Ama neyse ki ogluşum gurursuz yaklasmadi kızı yine kosturdu Seriye baslarken benim en çok ilgimi çeken Iskocya tarihinden esinlenerek ve kitaplar içerisinde (ilk başlarda yani) bunu bolca yedirerek anlatmasiydi. Ama karakterler bitmez olunca bu tarihi esintiler bitti sanki ve gittikçe bu anlatımlar azaldı. Açıkçası böyle olunca da benim biraz ilgimi yitirmemi sagladi. Cunku serinin genel hatlarına baktığınız zaman ilk çağdan hallice, tek düşündükleri cinsellik olan insanların tavırları sıkmaya başladı. En azından savaş sahnelerinde biraz aksiyonda oluyordu ve bu sayede
2025 39. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2025 13:58
Ahh... bu kitabı o kadar uzun süredir bekliyoruz ki sonunda çıktı ve okuduk... Bazen keşke hemen okumasaydım diyorum çünkü iki sene beklediğim kitabın iki günde bitmesi insanı çok büyük bir üzüntüye sürüklüyor. Ama duruma iyi tarafından bakıyorum... o da serinin bitmesine sadece bir kitap kaldı. Nemesis Kitap onu da çıkarsa biz de rahatlasak onlar da... Highland Guard, İskoç Muhafızları, Highland Muhafızları, İskoç Muhafız Alayı... gibi bir çok ismi olan ama orijinal adı Highlan Guard olan on iki kitaptan oluşan serinin on birinci kitabıydı Kaya... İskoç savaşçılarını konu alarak, İngiliz-İskoç savaşlarına değinen ve tarihi detayları kurgusallaştıran ve romantizme bağlayan bir seri... Diğer kitaplardan farklı olarak yetişkin içerik kitabın sonlarına doğru var. Aslında kitabın kurgusu da bir asil kadın ile bir demircinin oğlunun hikayesi gibi... Detaylı yorum için: illekitap.blogspot.com/2025/05/monica-...
2025 78. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 21:45
İlk tanıştıklarında Elizabeth altı, Thom ise, neredeyse dokuz yaşındaydı. Annesinin ölümünden dolayı üzgün olan Thom’u teselli etmek için sohbete gelen bir prensesti sanki Elizabeth. Thom, kale demircisinin oğlu, Elizabeth’se kale lordunun sevgili kızıydı. Cocukluklarında birbirleriyle vakit geçirmelerine engel olmuyordu bu durum. Çünkü hep birlikte oynuyorlar, sohbet ediyorlardı. Ta ki, Elizabeth’in abisi Jamie, Thom’un kız kardeşine arkadaşlıktan daha farklı hisler beslediğini fark edene dek. Bu andan itibaren de, kanlı bıçaklı iki düşmana dönüştüler. Yıllar geçtikçe Robert Bruce’u destekleyen Douglas ailesi pek çok badire atlattı. Ayrı düştükleri zamanlar olsa da, arkadaşlıkları hep devam etti. Thom’un aşkı da, bu yıllarla birlikte güçlendi. Elizabeth’in abisi Jamie, kazandığı başarılarla adını duyurdu ve nam-ı değer ‘Kara Doglas’ oldu. Üstelik de çocukluk arkadaşları Joanne ile evlendi. Aradan on beş yıl geçtiğinde, Thom 23, Elizabeth 19 yaşına geldiğinde, Elizabeth’e aşkını itiraf eden Thom, ne yazık ki Elizabeth’in kendisini sadece arkadaş olarak gördüğünü, aralarındaki mevki farkının da bu ilişki için bir engel teşkil ettiği cevabını aldı. Doğal olarak yıkılan Thom, şövalye olmak için babasının yanından ayrılıp Carrick Kontu’nun yanına gitti. Kaderin cilvesi mıdır bilinmez, bir kaç yıl geçtikten sonra yolları tekrar kesişti. Geçen bu yıllar, Thom’u da Elizabeth’i de de değiştirmişti. Aralarındaki en istikrarlı kişi, Thom’a olan nefretinin dozu hiç azalmamış olan ağabey James Douglas’tı. Bu karşılaşma ikisi için de bir dönüm noktası oldu. Aralarına giren engeller epey zorluydu. Jamie’nin eşi Joanne gibi destekçileri de vardı Allah’tan. Tüm bunların sonucunda, Thom, ne kadar uğraşırsa uğraşsın Elizabeth’i unutamadığını, Elizabeth’se arkadaşça sandığı duyguların
2025 73. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2025 21:56
KAYA Sorgulamadığın zaman hayat daha basitti. Doğuştan sana bahşedilenden fazlasını istemediğinde....." Selam Historical okumayı özellikle Monica McCarty'den iskoç savaşçılarını okumayı çok seviyorum. Highland Muhafızları serisinin her kitabını aynı keyifle okudum ve yazarın bu kitabında yine onlara rastlamak ve okumak çok iyi geldi. Hem tarihi kurgu özlemimim hem de tüm sevdiğim karakterleri tekrar okumak çok güzeldi. Bu kitabımızda bir demirci'nin oğlu ile bir lordun kızı olan Elizabeth'in aşka giden meşakatli hikayesini okuyoruz. Yani zengin kiz fakir oğlan aşkının tüm imkansızlıklara karşı filizlenmesini anlatıyor. Thom, Elizabeth'i gördüğünde henüz bir çocuktu ama o hayatında gördüğü en güzel kızlardan biriydi hatta o bir prensesdi. Douglas Lordu'nun küçük kızı ise parıltılı güzel elbisesi ile tam bir prensesti ve Thom ile yan yana gelebilmesi bile bir mucizeydi. Thom ve babası sık sık lorda kılıç yaparlarken, Elizabeth ve abisi ile birlikte büyüyorlar. Thom daha ilk görüşte bile hayranı olduğu bu kıza yavaş yavaş aşık olur fakat Elizabeth onu sadece yakın bir arkadaş olarak görür. Yıllar geçer fakat Thom'un duyguları hala aynıdır hatta daha fazlası. Elizabeth kardeşi için ondan yardım istediğinde genç adam hemen kabul eder fakat Elizabeth'in hayalinde başka şeyler vardır. Thom güçlü kuvvetli ve başka hiç kimsede görülmeyen kaya gibi bir yeteneğe sahiptir. Onun ulaşamayacağı kale duvarı yoktur. Ama hayatında sadece bir duvarı aşamaz. Elizabeth'in kalbi. Ama genç adam kolay kolay vazgeçmez ve bu da ona en sonunda sevdiği kadını kazandırır. Kitap biter bitmez İskoç savaşçılarını ne kadar özlediğimi fark ettim. Thom o kadar güçlü sert ve sevilesi bir karakter ki. Elizabet e olan aşkı inanın kendisi gibi sağlam. Ama genç kadın için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Kaya
2025 24. kitabı
Monica McCarthy'nin Türkçe'ye çevrilmiş son romanı.Ben konu olarak MacRouri'nin hikayesini beklerken hiç ismi duyulmamış,Bruce'un Hayalet Muhafızlarına katılan son isim Rock(kaya) nın hikayesiydi.Kitaba tam anlamıyla alışmam birkaç günümü aldı.Ama bir solukta okudum.Hikaye bir iskoç klanı olan Douglas klanında klan beyinin kız kardeşi Elizabeth ve klanın demircisinin oğlu Thom arasında küçük yaşta başlayan bir sevgi bağıyla başlıyor.Tabi bu arada İngiltere ve İskoçya arasındaki savaşlar devam ediyor.Savaşın seyri Bruce ve hayalet muhafızlarının yardımıyla İskoçlar lehine dönmüş,bir bir İngilizler tarafından işgal edilen kaleler tekrar alınıp yıkılıyor.Bir daha konuşlandırılmasınlar diye.Thom ile Elizabeth arasındaki sevgi aralarındaki mevki yüzünden sınanıyor.Thom klanını terk ediyor.Çocukluktan beri yaptığı en iyi işi yapıyor;tırmanmak,demircilik.Elizabeth, Bruce'un yeğeni Randolph ile nişanlanıyor ve olaylar gelişiyor.
Roman

Monica McCartyYazar · 15 kitap
Toronto'da doğdu.mezun Downingtown Lisesinden mezun oldu ve 1995 yılında New York Üniversitesinden mezun oldu.2000 yılından 2005'e kadar, Shepard Time,Inc. Özel Yayıncılık çalıştı ve kurumsal müşteriler için yaşam tarzı dergileri üretti. 2002 yılında ve 2005 yılında kendi kitaplarını yazmaya başladı.Prettey Little Liars ve Yalancılık Oyunu adlı eserleri televizyon dizisi haline getirilmiştir.Shepard şu anda Pittsburgh içinde yaşamaktadır.