Highland Guard #10

İlk Yayın Tarihi:
Kasım 2015
Nemesis Kitap
Orijinal Adı:
The Striker (Highland Guard #10)

2023 80. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2023 02:06
Herkese Merhaba, 2 senedir beklediğim kitabın fiyaskosu ile karşınızdayım. Büyük ümitlerle beklediğim kitap kötü çıktı Rıza baba hahahah :D Kitapta incelecenek bir şey yok. Ergen oğlumuz Eoin MacLean ve safoz kızımız Margaret MacDowell hikayesidir. Düşman olan iki ailenin çocuklarıdır. İlk görüşte birbilerine arzu duymaya başladılar. Zaten adamda sadece şehvet vardı, aşk bence yoktu. Kızı en başta hiç sevmedim, fazla fingirdek gelmişti, o döneme göre erkekler fazla samımiydi, 8 erkek kardeşin içinde tek cocuk olunca kızımız biraz fazla rahat olmuş... ama sonra ilerleyen sayfalarda kitapdaki tek iyi şey kız karakter oldu, aşkı için herşeyi yaptı bence. Erkek karakter ise tam tersi, kızla bir anda yattılar hemen evlendiler. Herşey bir anda oluyor zaten. Kitapda ilk gelecekten başlıyor,sonra geçmişe dönüyor. Geçmiş bölümleri hiç beğenmedim, eoin görevini her şeyin üstünde tutmasından nefret ettım, anladık devlet fılan ama daha 2 gün olmuş evleneli, karını kımse sevmıyor, kıza devamlı fahişe diyip duruyorlar, o iğrenç ailenin yanına bırakıp durdun kızı, ailesini senin için terk edip senınle gelıyor ve sen kızı bırakıp gıdıyorsun. Daha beteride şu kıza atılan tüm iftiraları inanıyor, inansa bile kızın mutlaka bir sucu olduğunu düşünüyor. İşte bir şekilde kız dayanamıyor terk edıyor evine dönüyor ama abileri uyun kurup bir şekilde adam kızı almaya geldiğinde Eoin'nin tüm adamlarını öldürüyolar. Kızıda kendine ihanet ettı sanıyor ve asla öyle bir şey yok ... İşte sonra geleceğe dönüyorz oğulları olmuş fılan, olaylarda burdada aynı eoin kitabın sonuna kadar asla güvenmedi kıza, yani kız karakter adama bu kadar aşık olmazsa asla sevilecek bir adam değildi.. Zaten kitap o kadar basitti ki hemen bitsin diye okudum. Smut sahnelerde hiç iyi değildi, beğenmedim.
Aşk-Roman-Tarih
2023 39. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2023 21:21
Yazarı Monica olmasa kesinlikle 1 puan verirdim ya da Maggie için 3-4 daha fazlası etmez. Sinirden saç baş yolduğum bir kitap oldu. Eoin okuduğum karakterler arasında en şerefsiz sıralamasına top 2’den ikinci sırada girdi birincisi de yine Monica’nın Gregor karakteri. Nereden tutsam elimde kalıyor iyi bir şey yazmak istesem yok. Eoin eline geçen her fırsatta Maggie’yi çok iyi manipüle etti. Kız tacize uğradı yanlış anlamışsındır dedi. Orospu damgası yedi sustu. Ailesi tarafından hoş görülmedi yine sustu. Kızı tek kelime etmeden bırakıp gitti yine suçlusu Maggie oldu. Ve bu adam kralı için çocuğundan vazgeçecekti kanım dondu ya şerefsiz. Ve melek Maggie cidden melek hep alttan aldı. Babasının düşmanı olmasına rağmen her fırsatta eşinin yanındaydı. Kendinden vazgeçti kız kocası için. Okuma yazma öğrendi sırf kocasına layık olabilmek için ama zaten çok beden büyüktü Gregordan bilemedi. Kitap önce güncelle başlayıp sonra geçmişe sonra tekrar güncel zamana geçiyor dedim güncel zamanda düzelmiştir ama neredee daha beter oldu. Monica ne yazsa okurum tamam ama böyle iskoçlar yazmasa keşke son iki kitap fiyasko resmen. Puanımı kitabın puanın düşürmesin diye yüksek verdim yoksa asla sevemedim asla.
Edebiyat & Roman
2023 74. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2023 00:34
Hingland muhafızları serisinin onuncu kitabı Vurucu’nun yorumuyla geldim.İskoçların bağımsızlık mücadelesini anlatan bu seriyi gerçekten seviyorum. Bu kitap da güzeldi.Ama bir iki eleştirim olacak .Spoiler içeren kısımlar olabilir!!! Kitap çok hızlı başladı bence.Ne olduğunu anlamadan hemen aşık olup evlendiler.Sonra zaten bir dakika olay bitmedi.Bunları okurken özellikle Eoin beni çok yordu.Margaret’e kitabın son anına kadar güvenmedi resmen.Haklı sebepleri olsa da hiç dinlemeden çok yargıladı.Bir de şu Margaret’in düştüğü durumları okurken çok sinirlendim.Kadın güzel ve alımlı diye arkadaş herkes sarkıyor. Zorla öpülmesi yetmezmiş gibi de milleti baştan çıkarıyor diye iftira maruz kalıyor.Eoin bir noktada artık gözüyle görse bile inanmayacak hale gelmişti.Zaten Fin gibi bir karakteri kitabının sonuna kadar çıldırmadan okudum ya helal bana.Kara listeme kesinlikle girdi. Bunlar haricinde akıcı bir kitaptı.Seride son iki kitap kaldı artık.Nemesis inşallah bir an önce çıkarır.
2024 15. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2024 17:19
Historical romans deyince akla ilk gelenlerden biri Monica McCarty ve Highland Muhafızları Serisi. Uzun soluklu bir seri ve İskoç bağımsızlık mücadelesini anlatıyor. Serinin onuncu kitabı, muhafızlarımızdan Vurucu lakabıyla tanınan Bruce'ın hayalat muhafızlarından biri olan Eoin Maclean ve Margaret MacDowell'in hikayesi. Eoin MacLean Kralına duyduğu sonsuz sadakat ile aşık olduğu kadın Margaret MacDowell'in aşkı arasında kalmış bu yüzden de hayatının en büyük ihanetine uğramıştır. Aradan geçen altı yıldan sonra kalbini aşka kapatmış her şeyini Kralı Bruce ile direnen son kaleyi almak için büyük savaşa hazırlanır. Böylece genç muhafız yıllar önce çok sevdiği ve ihanete uğradığı kadından ve kılanından intikamını almak fırsatı yakalar. Fakat güzel ve cesur Margaret uzun zamandır görmediği kocası Eoin'e beklenmedik ve en büyük sırrını açıkladığında her şey değişir ve kaderleri sonsuza dek birbirine bağlı kalır. Historikal türde kitap okumayı sevdiğim için Monica ne yazsa direk alır ve okurum. Anlatımı akıcı, olayın geçtiği dönemin betimlemeleri çok iyi veriliyor bu da biz okuyucuların en sevdigi özellik. Çünkü kim okuduğu bir hikayenin gözünde canlanmasını istemez ki Bu türde okuma yapmayı sevenlere sadece bu kitabı da değil serinin tüm kitabını rahatlıkla tavsiye ederim. Çünkü tarihi roman dünyasında Monica ciddi anlamda çok çok iyi
2025 72. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2025 20:20
İlk kez, 1305 yılında, Robert Bruce’un İskoç tahtı için mücadelesine yeni başladığı yıllarda düzenlenen ve İskoç klanlarının bir araya geldiği bir etkinlikte karşılaşmıştı Margaret ve Eoin. Hem de biri için hayati önem taşıyan, diğerininse çocuk oyunu dediği satranç taşları sayesinde. O anda, hiç kimseye karşı olmadığı kadar farkındalık hissetmişlerdi karşılıklı. Sekiz erkek kardeşiyle beraber büyürken öğrenmişti açık bir kitap gibi dürüst, cesur ve pervasız bir leydi olmayı Margaret McDowell. Açık sözlülüğü ve kendine has espri anlayışı ile, nerede olursa olsun görünüşü, gülüşü ve konuşmalarıyla dikkat çeken genç ve güzel bir kızdı Margaret. Eoin MacLean’sa, en sevdiği şeyler, okumak, satranç ve akıl oyunları olduğundan, sessizliğinin ardında sürekli zihninde dönen çarklarla planlar kuran, kurnaz, zeki ve ciddi bir savaşcıydı. Kitapta da söylendiği gibi: “Eoin’in şansa ihtiyacı yoktu. Stratejiler ve planlar söz konusu olduğunda ondan iyisi yoktu. Zekâsıyla, oyunlarıyla, manevralarıyla ve gerektiğinde savaşıyla herkesi alt edebilirdi.” “....Margaret MacDowell farklıydı. Bir gül bahçesindeki yaban çiçeği gibi, herhangi bir yere ait değildi. Bunun sebebi de bir şalla kapatılmak yerine sırtından aşağı dökülen yumuşak bukleler ya da kadifeler ve mücevherlerle bezeli leydilerle dolu bir odadayken bile sade bir yün fistan ve parlak renkli eteği ile daha asil görünmeyi başarması değildi sadece. Hayır, çok daha doğal bir şeydi. Tevazu ve ihtiyatla dolu bir odada umursamaz ve arsızca mutluydu. Baskı ve itaat denizinde yabani ve dizginsizdi. Ama ya üzerindeki ilginin farkında değildi ya da umursamıyordu. Yarısı hayranlıktan yarısı ayıplamadan doğan sessizliği, gözlerini indirip bu kadar kişinin odağında olmanın verdiği küçük kız çekingenliği ile değil, rahat ve bir gemiyi
2024 11. kitabı
bu kitabin konusu serinin diger kitaplarina göre daha iyiydi ama karakter inanilmaz derecede katlanilmazdi. birbirlerine asla guvenmiyorlardi bu yuzden kitap ayni olaylar tekrari olarak ilerledi. bence sonu cok uzatilmisti. aralarinda sadece tutku vardi kurgusal karakter olmasaydilar ayrilirlardi.
2024 31. kitabı
Yazar Monica McCarty'nin Robert Bruce'un hayalet savaşçıları serisinden Eoin MacLean'ın hikayesinin anlatıldığı bir romandı.William Wallace'ın ölümünden sonraki İskoçya'daki halkın Kral Edward'ın İngiliz ordusuna karşı tekrar ayağa kalkarak bir kahramanlık destanı yazmasının, imkansız olanı başarmasında rol alanların öyküsü...Yazar bu seriyi 12 adet kitapla anlattığını yazmış.Ben kaç tanesini okudum hatırlamıyorum,ama seriyi tamamlamayı düşünüyorum.
2025 100. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2025 14:49
"Güvenini tekrar kazanmak için elinden gelen her şeyi yapmıştı ama hiçbir zaman yeterli olmamıştı. Margaret asla yeterli olamayacaktı. Lanet bir MacDowell'di. Düşman ve yabancı. Herhangi birine kendini kanıtlamaya çalışmaktan bıkmıştı." Herkese selamlar. Bugün size #highlandguard #highlandmuhafizlari serisinin 10.kitabi olan #Vurucu yorumu ile geldim. İnanın bu seri beni o kadar yordu ki bitse de gitsek modundayim artik. Neyse ki son iki kitap kaldı. Seriyi sevgili @kitaplariayarlamaenstitusu ile okuyoruz ama o kadar bıktık ki hanzo tiplerden, ne zaman bu dongu kirilacak diye beklemekten bıktık. Seri bitsin bize yeter. Yazar donmus dolasmis bu kadar çok karaktere böylesi dağlı bir dönemde ne yazayım demiş ve hep sonunda erkek karakteri okuze bağlamış. Ya arkadaş bu kadar zor mu ya azıcık insan olsanız azıcık empati yapsanız. Tamam tarih 1300'lu yillar ama bu insan olmaya engel değil ki. Eoin öylesine sinir bozucuydu ki kendisini anmadan geçmek isterdim fakat kitap ne yazik ki onu anlatıyordu. Sozde kendisi o dönemin okumuş, saygın ailelerinden birinin başına geçecek oğluydu. Ama iste "okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır" diye boşuna dememiş atalarımız. Margaret gibi ki o da kendi klaninin göz bebeği olan bir kizdi, o zamanlarda kızların esamesi okunmazken babasinin bir dediğini iki etmediği biriydi. Ama gitti gitti bizim okuzcana aşık oldu, sonra da elinde heba oldu. Kız ile sözde evlendi (o da nasil evlenmekse, muta nikahı kıydı sanki) gül gibi kızı aldı köyüne götürdü, ha bu arada kız düşman aile kızı, ona rağmen Margaret gitti onunla. Bu kiz köyde herkesin kotulugune maruz kaldı. Sirf kocasina asik diye herseyi kabullendi ama beyimiz kızı savunmak adina gıkını bile çıkarmadı. Üstelik kızı "ben savasciyim, Bruce için savaşırım" diyerek bıraktı gitti, gidiş o
Bayıldım
2025 2. kitabı
Bu kitap ilk kitapları gibiydi. O hoş tadı aldım. Hatta bazı yerlerde kadın karakteri daha çok sevdim. Mıy mıy, nazlım değildi. Dediğim dedik ve inatçıydı. Erkek karakterin inadına her ne kadar sinir olsam da, bu sayede böyle bir aşk doğduğu için mutlulukla oludum. Kitabı en az 3 kere tekrar okudum. Uzun zaman sonra, en beğendiğim kitabı oldu.

Monica McCartyYazar · 15 kitap
Toronto'da doğdu.mezun Downingtown Lisesinden mezun oldu ve 1995 yılında New York Üniversitesinden mezun oldu.2000 yılından 2005'e kadar, Shepard Time,Inc. Özel Yayıncılık çalıştı ve kurumsal müşteriler için yaşam tarzı dergileri üretti. 2002 yılında ve 2005 yılında kendi kitaplarını yazmaya başladı.Prettey Little Liars ve Yalancılık Oyunu adlı eserleri televizyon dizisi haline getirilmiştir.Shepard şu anda Pittsburgh içinde yaşamaktadır.