Puan vermedi·278 syf.····Okunma: 28 Nisan 2025 23:34 KARKETYA 1- DOĞRULMA
Merhaba arkadaşlar fantastik kitapları sevenleri bu tarafa alalım lütfen sizlerle Mezopotamya mitolojisi ile birleştirilmiş yeni bir dünyanın kapılarını aralayacağız.
Karketya Kralı Tiglat Hegtrong adında bir kitap bulur ve kitabı okuduğu esnada karanlıklar diyarında olan olan iblisler ve Nergal isminde birileri çıkıp gelir ve buradaki insanlara karşı savaş başlatırlar çıkan savaşta ölen karketya Kralı Tiglat'ın yerine oğlu Neremsa geçer yeni kral ortaya çıkan bu iblisleri ortadan kaldırmak istiyordur ve onları bir mezarlığa hapis eder.
Galibiyetle çıkılan savaşta Nergalin tacı ve asası Karketyalılara geçer fakat daha asa Bremasanlar tarafından çalınır sadece asa ile Karketyalılara savaş açamayacakları için onları başka şekilde tüketmeye başlarlar nasıl mı? Asimile ederek kültürlerini, dillerini kısacası onları kendileri yapan her şeyleri ellerinden alarak bu duruma dayanamayan kral savaş açmak ister ama konsey üyeleri tarafından kabul edilmez aynı zamanda içlerinde bir de casus vardır öldürülen konsey üyeleri, verilen görevler, çıkılan yolculuklar sizce Karketya ülkesini nasıl bir son bekliyordur?
Karketya savaş, ihanet, mitoloji, özgürlük gibi konuları usta bir şekilde birleştirerek bizlere eşsiz bir deneyim sunuyor, adı geçen yerlerin ve karakterlerin adeta bir ruhu vardı ve bunu hissetmemek mümkün değildi hayal dünyamıza başka bir katman sunan ve fantastik dünyaya yeni bir soluk ve heyecan getiren bu serinin devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Ve son olarak isimlerin yabancı olması nedeni ile not olarak okursanız karakterleri kafanız karışmaz ve daha zevkli bir okuma olacaktır sizler için.
Kitapla Kalın...