Doğrulma

13 Ağustos 2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2025 13. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2025 00:00
Mezopotamya mitolojisinden esinlenen bu fantastik roman, kaybolmuş bir uygarlığın ve unutulmuş tanrıların gölgesinde, Karketya adlı uçsuz bucaksız bozkırlarda yer alan bir şehrin kaderini ele alıyor. Karketya, Bremas Krallığı’nın hükmü altına girmiş ve onların dili, kültürü ve kimliği yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Ancak Kral Neresama ve oğulları, bu yazgıyı kabul etmeyip savaşmaya karar verir. Karketya'nın kaderini değiştirebilecek tılsımlı bir kitap (Heftrog) ve büyülü bir müzik aleti (Tiggi) olduğu söylenmektedir. Kral, bu tılsımları bulmaları için büyük oğlu Piliser’i ve küçük oğlu Sargon’u görevlendirir. Ortanca oğlu ise şehri savunmak için Karketya’da kalır. Bu sırada Bremas Krallığı, yaklaşan savaşı önlemek adına prenses Arya'yı Karketya'ya bir mektupla gönderir. Onu karşılayan Sargon, Arya ile ilk karşılaşmalarında birbirlerinden etkilenir. Ancak savaşın gölgesinde filizlenen bu hisler, çok daha büyük olayların başlangıcıdır. Piliser ve Sargon, tılsımları ele geçirmek için zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Fakat bu güçler yalnızca Karketya’nın kaderini değiştirmekle kalmaz; yıllar önce mezarlığa hapsedilen Nergal ve iblislerini serbest bırakma tehlikesini de barındırır. Dahası, bu tılsımların Bremas Krallığı'nın elinde olduğu ortaya çıkar. Bu uğurda savaşan pek çok kişi arasında, Piliser'in eşi Bermal, bu felaketi önlemeye çalışan tek kişidir. Öte yandan, Karketya'da bir casus olduğu fark edilir, ancak onun kim olduğu büyük bir gizemdir. Roman, Mezopotamya mitolojisinin derinliklerinden beslenen büyülü ve macera dolu bir yolculuk sunuyor. Başlangıçta kitaba adapte olmakta zorlandığımı itiraf etmeliyim, ancak ilerledikçe hikâyenin derinliği ve kurgunun gücü kendini hissettiriyor. İkinci kitapta bazı olayların daha da oturacağını düşünüyorum, zira
KARKETYA - 1 : Doğrulma
2024 45. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 19:04
Herkese Merhaba Mezopotamya mitolojisinin gölgesinde; bizi büyülü bir şehrin kalbine davet ederken aynı zamanda ; insanlık,özgürlük ve kader gibi evrensel temalara değinen özgün bir evren : Karketya-I : Doğrulma kitabı ile karşınızdayım. Serinin ilk kitabı olan bu kitap, içerisinde barındırdığı mistik, fantastik, tarihi ve mitolojik ögelerle okuyucuyu soluksuz bir maceraya davet ediyor. Karketya Mitna bölgesinde bulunan,bozkırın sonlarında sırtını uçuruma dayamış bir şehirdir. Kral Neramsa; halkı ile iç içe bir yönetim benimsemiştir ve halkının özgürlüğü için tüm gücü ile savaşacak bir kraldır. Kral Neramsa’nın kendi gibi güçlü ama birbirinden farklı alanlarda eğilen üç oğlu vardır. En büyük kardeş ve varis adayı Pileser, ortancı kardeş Sanherib ve en küçük kardeş Sargon halkının özgürlüğü adına ,tüm engellere rağmen, bir savaş başlatmak istemektedir. Bu savaşı çıkarma sebepleri ise çok eski bir hikayeye dayanmaktadır. Kral Neramsa’nın kral olmasının hemen ardından , babası Yüce Tiglat “Heftrong” adından tılsımlı bir kitap bulur. Bu tılsımlı kitap, Karanlıklar Ülkesi’nde yaşayan Nergal ve iblislerini uyandırır.Bu öfkeyle tüm insanlığa savaş açarlar ve Yüce Tiglat’ı da öldürüler. Öfkelerinin sebebi ise kitabın okunması ile “Tiggi” denilen ve boruya benzeyen müzik aletinden çıkan tılsımlı sestir. Kral Neramsa güçlü ve savaşçı halkıyla Nergal ve iblislerini “Kur” denilen mezarlara tıkmıştır ancak herşey burda bitmemiştir. Bu savaş sırasında Kral Neramsa , Negal’in tacı ve asasını alır. Dünya hakimiyeti derdindeki Bremas Kralı Karlum tarafından asa çalınır. Aynı zamanda Heftrong ve Tiggi de Bremaslıların elindedir. Bremaslılar , Kartekyalıları savaş ile yenemeyecekleri bildikleri için onları içten içe , değerlerini yavaş yavaş öldürerek yenmek istemektedirler. Kral
2024 99. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Mücahit Şengül kaleminden Karketya-I kitabının yorumu ile geldim Ekim ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 277 sayfalık bir kitap. "Bozkırın sonlarında sırtını uçuruma dayamış Karketya şehri tarihinin ve varlığının tüm haşmetiyle dimdik duruyordu. Oval bir şekilde imar edilen bu kale şehir, içindeki evleri ve insanları ebeveyn şefkatiyle sarıyor ve koruyordu. Bu şefkatli kollardan şehre girmeyi sağlayan beş kapı bulunuyordu ve en büyük kapı Salahad kapısıydı, diğer tüm kapılarla şehrin merkezine ilerleyerek sarayın önünde birleşiyordu, şehrin merkezindeki saray Karketyalılara aitti." Uzun zaman önce Kral Tiglat'ın keşfettiği Heftrong adlı tılsımlı kitap, sayfaların okunmasıyla Karanlıklar Ülkesi Kralı Nergal ve iblislerini istemeden uyandırır. Bu uyanış Karketyalıları savaşa sürükler. Kral Tiglat savaşta öldürülünce yerine oğlu Neramsa geçer. İlk iş olarak Nergal ve iblisleri Kur denilen mezarlığa hapsetmek olur. Nergal'in tacı Karketyalılara kalsa da Heftrong ve Tigi'yi Bremaslara kaptırırlar. Karketya ne kadar güçlü olursa olsun, Bremaslar asanın vermiş olduğu güç ile hem kendi halkını hem de Karketyayı avuçlarının içinde tutmaya çalışır.. Karketya bu tılsımlı güç karşısında savaş açamadıkları için devleti içten fethetmeye hazırlanırlar. Ama bu savaş için Heftrong ve Tigi'ye ihtiyaçları vardır. Kral Neramsa bunun için oğulları Pileser, Sanherib ve Sargon'u görevlendirir. ⊹Pileser'in boyu iki metreye yakındı, esmer ve sakallıydı. Genelde başında miğferi olurdu ve miğferinde başkumandanlığının nişanesi olan bir parmak uzunluğunda üç çentik vardı. Gözleri kahverengi ve burnu sivriceydi. Elmacık kemikleri, çenesi ve burnu gibi yüzüne köşeli bir hat kazandırıyordu. Kılıcını bizzat ilgi duyduğu demircilik işinden dolayı kendisi yapmıştı.
Puan vermedi
Karketya, Kral Neramsa ve 3 oğlu tarafından yönetilen bir uygarlıktır. Baş düşmanı ise Bremas Krallığı.. Karketya, Bremas Krallığı’nın boyunduruğu altına girmiş ve dili, kültürü, kimliği yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Kral Neramsa ve oğulları, Bremas Krallığı ile savaşmak ister fakat konseyde yeterli oy çoğunluğunu ulaşamazlar. Sonunda halk oylamasına giderler ve bu oylamada savaşa karar verilir. Tam savaş hazırlıkları yapılırken sarayda bir hain olduğu ortaya çıkar. Bu haini bulmaları gerekmektedir. Yarı insan yarı iskelet Siris, başı kartal gövdesi aslan Kralkuşu, çift başlı kurt.. Özetle kitap Mezopotamya mitolojisi ile harmanlanmış, sürükleyici bir fantastik macera. İçerisinde savaş, ihanet, cesaret gibi temaların işlendiği kitap, yok almaya doğru giden bir uygarlığın yeniden “doğrulma” çabasını anlatıyor. Baştan sona heyecanla okuduğum, serinin ilk kitabıydı. Öyle bir yerde bitti ki, diğer kitapları heyecanla bekliyorum. Türü sevenler için kesinlikle tavsiyemdir.
2025 9. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2025 23:29
MÜCAHİT ŞENGÜL KARKETYA -1 Merhaba #kitapsever dostlarım Bugün sizlere @mucahitsengulresmi kaleminden özenle yazılmış @kdysosyal tarafından çıkan #karketya1 eseri ile geldim. Kitabımız akıcı, sürükleyici , gizem bolca ihanet olduğu, macera dolu bir kitap. Betimlemeleri o kadar güçlü idiki tıpkı filim izler gibiydim.Açıkçası ben o kadar fantastik seven biri değildim ama bu kitap sevdirdi diyebilirim. Tarih , fantastik ve mitoloji türleri seven herkese tavsiye ederim. Kitabımızın konusuna gelecek olursak Karketya bozkırın sonlarında Mitna bölgesinde kurulmuş bir şehirdir. Bu şehrin kralı Neramsa ama öyle bir kral ki halkı iç içe olan , onların huzuru için herseyi yapan ve huzura çıkan halki mecburiyetten değil sevgiden, saygıdan önünde eğilirler ve bu kralin üç tane oğlu var. Kral Neramsa babası kral Tiglat seneler önce eline geçen tılsımlı bir kitabı okur ve Nerval ve iblisi diriltir ve savaş başlatır .Tiglat ölümüyle Neramse geçer ve yenilgiye ugratip sihirli asa ve taci sahip olur ama sihirli kitap ve asayı Bremaslara kaptırırlar.Taç ise bunlarda olduğu için bremaslar da savaş açamaz. Ama onlar halkin gelenekleri, dillerini ,göreneklerini kısaca kendi benlikleri yok etmeye çalışırlar başarılı da olur. kral Neramse ve oğulu üzülür ve tek çare savaş olduklarını düşünürler. Temsilci konseyi bu konu üzerine toplanır. Savaşmak istemezler ama Pileser konuşma yapar ve etkilenirler oylarını değiştirmek isteyenler öldürürler. Içerdeki casus acaba kim Kralın oğlu pileser eşi Bamal savaşa karşı olduğu için ve bazı hareketleri de şüphe uyandırdığı için casus olabileceğini düşünürler. Casus ararken Pileser babasının verdiği gizli görev için yola çıkması gerekir ve kardeşi söyler araştırmaya o devam eder ve içinde bir şüphe vardır. Acaba gerçketen casus Bamal mi
2024 33. kitabı
"Mezopotamya mitolojisinin gölgesinde, zamanın derinliklerinden bir efsane uyanıyor." Bozkırın sonlarında,sırtını uçuruma dayamış,oval şekilde inşa edilmiş bir kale şehir Karketya.Insanlar orada gizli gizli silah üretimi yapıp,tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlardı. Yıllar önce Kral Neramsa'nın babası Tiglat bir kitap bulur kitabın adı "Heftrong".Zamanın alimlerine bu kitabı okutmaya başlamış,sesini duyurabilmek icin Tiggi adında bir müzik aleti kullanmış.Bu müzik aleti tılsımlı bir ses yayiyordu,sesini her yere duyurmuş ama duyulması hiçte iyi olmamış. Kitabı okumuşlar okumasına fakat kitapta bir tılsım vardı.Kitap okutulduktan birkac gün sonra etkileri görülmeye başlanmış.Bu kitap yıllardır anlatılan Nergal ve İblislerini uyandırdı.Karanliklar Ülkesinde uyuyan Nergal ve iblisler yeryüzüne çıktı.Yerlerinin değişmesinin öfkesiyle yeryüzünde tüm insanlara savaş açtılar.Büyük mücadele ve savaştan sonra Nergal ve İblisleri Kur denen mezarlara kapatmışlar.Nergal'in sihirli bir asası ve tacı vardı.Taç Kral Neramsa'nındı ama asa Bermanslar tarafından alınır.Bermanslar bu defa çevredeki tüm halkları esir alıp ülkelerini yok ediyordu Karketyalılar hariç çünkü taç onlardaydı ve onlarla doğrudan savaşmak yerine oranın halkını kendilerine benzetmeye çalışıyordı. Nergal ve ordusu eninde sonunda Kartetya'ya saldıracaktı.Kral Neramsa ve oğulları bunun varkindaydı,o yüzden onlar saldırmadan hazırlık yapıp kendileri savaş açmayı düşünür.Bir taraftan da korkuyorlardı çünkü Nergal'in elinde güç asası vardı.Onunla savaşmak,savaşı kazanmak çok zordu ama yine de onuruyla yok olacak ya da kazanacaklardı. Temsiller Konseyi kurulur savaş için oylama yapılır ama konseyden savaş onayı çıkmaz.Bu defa Karketya halkına sorulur.Karketya halkı özgürlük mücadelesini kazanmak için savaş kararı
Puan vermedi
Herkese selamlar sevgiler Mezopotamya mitolojisinin gölgesinde harika bir fantastik okumak istiyorum diyenler için #karketya1 doğrulama kitap önerisi ile geldim. Kitap seri olacak arkadaşlar baştan söyleyeyim.. Yazım dili olay örgüsü karakter analizleri harika bir şekilde betimlenmiş kitapta.. Yazarımızdan okuduğum ilk eser oldu sanırım ikinci kitabı sabırsızlıkla bekleyeceğim.. Yıllardır süregelen bir savaşın gölgesinde karketya şehri kralı Neramsa ve üç oğlu sargon, sanherib ve pileser dış düşmanlarla mücadele ederken aynı zamanda içlerinde bir hainin olduğunu karanlık bir komplonun içine çekildiklerinin farkındadır.. Yıllardır Süregelen iki şehir arasında ki bu düşmanlık içinde birde aşkı barındırır.. Savaş kararı halk oylamasına sunulur ve savaş kararı alınır. Bunun için kral Neramsa üç oğluna da üç ayrı görev verir verdiği bu görevlerde geçmişin sırları aralanır Geleceği kurtarmaya yönelik bir mücadele başlar.. Karanlık oyunlar komplolar gizemler sırlar hepsi bu kitapta bu tarz kitap okumayı sevenlere mutlaka okumalarını tavsiye ederim.. @mucahitsengulresmi
2025 10. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2025 21:14
#kübranınkitabı merhaba kitap dostlarım biliyorsunuz bu yılı fantastik yılı ilan ettim ve gene harika bir fantastik bir kitap .Kitabımız @mücahitşengülün güzel kalemi ile tanışma kitabım olan #karkerya-1 (doğrulma) Sizi şimdi yönetimi ve dik duruşu ile kendine hayran bırakacak karketya şehrine götüreceğim.Yıllar önce yüce kral Neramsa’nın babası eski kral ve Neramsanın torununa adını veren Tiglat Heftrong defterini bulur be defteri çözmeye uğraşmış fakat tiggi adında bir müzik aleti ile ve bu müzik aleti Tılsımlı bir ses yayarak bu sesi her yere yaymış ve malesefki Nergal ve İblislerini uyandırdı.Karanliklar Ülkesinde uyuyan Nergal ve iblisler yeryüzüne çıktı.Yerlerinin değişmesinin öfkesiyle yeryüzünde tüm insanlara savaş açtılar.Büyük çabalar ve büyük savaşlar sonucu kur denen mezarlara kapatılırlar fakat kral Tiglat bu savaşta ölür ve yerine kral Neramsa geçer , Nergalin tacı ve asası da kral Neramsa'ya geçer.Ama daha sonra bir fakat asa Bremaslar tarafından da çalınmıştır direk karketyalılara savaş açamasalarda ,baskılamaya ,özgürlüklerini etkilemeye çalışırlar , Kral Neramsa ve oğulları Sargon, Pilaser ve Sanherib ,halkında oylamada evet demesi ile savaş hazırlıklarına başlarlar ,kral her oğluna ayrı maceralı ve cesurluk gerektiren görevler vermiştir ama aynı zamanda sarayda bir casus olduğu ortaya çıktı,Fakat o sırada Sargon düşmanlarının kızı arya ya sol olur prensler bu görevleri başarabilecek mi ? karketya bu savaşı kazanabilecek mi? casusun kim olacağı bulunabilecek mi? Sargon ve Arya aşkı ne olacaktı? Bu heyecanlı soruların cevabı için serinin 2.kitabını heyecanla bekliyoruz yazarım.
2024 82. kitabı
. . Fantastik türde çok fazla okumuyorum ama okuduğumda da neden daha fazla okumuyorum ki diyorum, kitabı bitirdiğimde tam da böyle söyledim. Bakalım yorumlayabilecek miyim . . Karketya şehri yine düşmanla yüz yüze gelir. Kral Neramsa ve üç oğlu halkını ve vatanını korumak için elinden geleni yaparlar ama ülkelerinde zaten olan ama kendi içlerinde de casus olduğunu öğrendiklerinden sonra herkes şüphe içinde yaşamaya başlar. Karketya’nın refahı için Kral iki oğlunu da savaş öncesi yapılması gerekenler için saraydan gönderir. Saraya ait olan Tılsımlı asa Bremaslıların elindedir. Ama onu almak hiç kolay değildir. . Soluksuz okuduğum her sayfasında acaba şimdi ne olacak diye diye okudum kitabı,şüpheler,aile içerisinde ki hain acaba,Sargon yanında ki adamlarla görevinin tamamlayacak mı, Pileser başarabilecek mi acaba derken kitap bitti ama öyle bir yerde bitti ki şüphe ve sonuç hepsi havada kaldıçünkü kitabın devamı var. Hemen çıkması lazım kitabın yoksa ben bu kadar soru işareti ile duramam Bu türde okumayı seviyorsanız tavsiye ederim
2025 10. kitabı
Mezopotamya mitolojisinden izler taşıyan büyülü ve kadim bir Dünya'yı anlatan muhteşem bir kurgu okudum. Ben bu kitabın Türk fantastik edebiyatına büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Özgürlük için çıkılan bir macera, heyecanlı olay örgüsü ve sürükleyici bir kurgusu var. Oradaki ortamları ve şehirleri harika betimlemiş yazar. Antik Ve kadim bir kültür okuduğunuzu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Ben her zaman Avrupa'nın mitolojisinden ziyade Doğu'nun Mezopotamya'nın yani medeniyetin doğduğu yerdeki mitolojileri daha çok seviyor ve daha ilgi çekici buluyorum. Çünkü Mezopotamya tarihin sıfır noktasıdır, başlangıcıdır yani. Söylemeden geçemeyeceğim geçtiğimiz yaz bir GAP turu yaptım ve hala oranın mistik havasını üzerimden atamıyorum, o muhteşem tarihi yerleri, Mezopotamya'nın sonsuz vadisini aklımdan çıkaramıyorum, inanılmaz etkileyici bir enerji var o bölgede o yüzden bu kitabı inanılmaz bir heyecan ile okudum. Bu kitap serinin ilk romanı, kurguda komplo, İhanet, mistik olaylar, mitoloji, çift başlı kurt, Kartal Başlı Aslan, Tek Gözlü Dev, iskelet vücutlu adam gibi birçok farklı yaratık tanıyacağız. Ve kitabı okurken şunu fark ettim ki kitaptaki karakterlerin isimleri Asur ve Akad kralların isimlerine benziyor. Konusundan biraz bahsetmem gerekirse Karketya Krallığı, Bremas Krallığı tarafından baskılanıp yok edilmeye çalışılıyor. Karketya Kralı Neramsa oğulları ile birlikte bir karara varıyor ve özgürlükleri için sonuna kadar savaşmak istiyorlar. 3 oğlun dan 2 tanesini gizli göreve gönderiyor. Oğlu Pileser'i tılsımlı olan yeraltı kitabı Heftrog'u bulmaya gönderiyor. Küçük oğlu Sargon'u ise Tiggi'yi yani tılsımlı bir müzik aletini bulmaya gönderiyor. Bu iki tılsımlı eşya bir arada kullanıldığında yer altında yaşayan Nergal ve iblislerini uyandırıyor. Yıllar önce