2025 44. kitabı
Bugün size The Kitap Yayınları' ndan çıkan #karanlıkgöl kitabı ile geldim. Herkesce sevilen, kabul edilen, örnek gösterilen biri neden öldürülsün ki ? Avustralya'nın küçük bir kasabasında gölde güller içinde bir ceset bulunur. Kasabanın öğretmeni olan Rose 'un , herkesçe sevilen Rose 'un cesedi bulunur. Dedektif Gamma bu cinayet için görevlendirilir. Gamma ve Rose geçmişte aynı lisede okuyan sınıf arkadaşlarıydı ve bu dava onun için geçmiş ile savaş, duyguları ile savaş ve yaşadığı yasak ilişki ile çıkılmaz bir içsel durum haline gelir. Dava sürecinde kişisel duygularını göz ardı etmeye çalışıyor. Biz çok uzun bir süre iş ve özel hayatını dengelemeye çalışmasını ve içsel çalışmalarını okuyoruz. Öldürülen, çok sevilen, halkında hiçbir şey bilinmeyen, sırlarla dolu, çelişkilerle dolu bu kadın tam bir muamma. Neden iş adamı zengin bir babası varken eski bir evde oturuyor , neden böyle bir kasabaya geri dönüyor? Aksiyonu az, psikolojik yönü daha ağır basan oldukça yavaş ilerleyen bir polisiye kitaptı. Çok sevdiğimi söyleyemem ama okunmayacak bir kitap değildi. Üslubu ve içsel çatışmaların gerçekçiliği, hayattan hissettiren bir kitaptı. Polisiye olarak bence biraz arka planda kalmıştı.
Karanlık GölSarah Bailey · The Roman Yayınları · 2018157 okunma