Puan vermedi·120 syf.····Okunma: 25 Nisan 2025 11:17 Filsitin; Orta Doğu'nun nazlı çiçeği Filistin. Ümmetin kanayan yarası Filsitin..
Abdullah Galip Bergusi'nin kaleminden ilk okuduğum eserlerden. Gerçek bir hayat hikayesinden karşımıza çıkan bu eser, Filistinli bir avukatın hayatı, dönüm noktaları ve kendine pay edinmiş olduğu hatalarından sonra vardığı o güzel davanın, hakikatin haykırışlarını bize sunuyor. İncecik bir kitap lakin öylesine içine çekiyor ki davamızı daha yürekten hissetmenize sebep oluyor. Zaten bu davayı savunmak için önce hissetmek gerekmez mi?
Bu eserle Filistin'de yaşayan kardeşlerimizin siyonist baskılarına maruz kalışlarını ordaymış gibi orda yaşıyormuş gibi, taşını, toprağını bilerek anlayarak görmeden görmüş oluyoruz. Bir roman değil bir yaşam hikayesi.. Yaşanan tüm zorluklara rağmen Allah için Allah'ın davasından vazgeçmeyen Filistin.
Okudukça derinlerde Filistin'e, davamıza daha çok bağlanıyorsunuz..
Ey mazlum coğrfya özgürlüğüne kavuştuğunu görmek nasip olsun.