FATİH BALKIŞ- FARS
Herkese selamlar
Nasılsınız, neler yapıyorsunuz?
Neler okuyorsunuz?
bugün sizlere benim için oldukça farklı olan bir okuma ile geldim. Kitapta yazar oldukça derin ve başarılı bir gözlemle anlatım yapmış. Konusuna gelecek olursak;
yazar karakterin gözünden şöyle anlatıyor: İstanbul'dan Ankara'ya giden bir trenin yemek vagonundayız. Bir tiyatro ekibi, Çehov'un Martı'sını sahnelemek üzere yola çıkmış. Kumpanya yemek vagonuna geçtiği zaman ekipten biri, köşeye oturuyor ve çevresini gözlemlemeye başlıyor; yazar, yönetmen, belgesel sinemacı ve oyuncular... Anlatıcımız, onları gözlemlerken giderek kendi anılarına, üniversite yıllarında yaşanmış, acıyla son bulmuş arkadaşlıklarına uzanıyor...
Bu kitabı okuduktan sonra eğer okumadıysanız Çehov'un Martı kitabına merak duyacaksınız çünkü ben fazlasıyla merak ettim. En kısa zamanda okumalıyım dediğim kitaplar arasına girdi.
Alıntılar
* "Hep böyle olmuştur. Siz uzakta ve bilinmezlikler içinde bir yaşam sürdüğünüzü düşünürsünüz, ama gerçekte küçük ve çevrelenmiş bir dünyanın içindesinizdir."
*"Her türlü duygusallık, insanı her türlü iğrenç şeyi yapmaya zorlar."
*"Hayatı öğrenmemize fırsat bırakmadan kendimizi en çetin hayat sorularıyla yüzleştiriyoruz. Hayatla en ilgili ama en işe yaramaz meseleleri saatlerce konuşuyoruz."