2025 41. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2025 23:20
#Okudum #Bitti #okudumbitti Kitap Adı : A'dan Z'ye Seri Katiller Ansiklopedisi Yazar Adı : Harold Schechter - David Everitt Sayfa Sayısı : 364 Kitap Notu : 10 / 8.7 Kitap Yorumum : Seri katillerin dünyasına hoş geldiniz... Ama çıkış yok. "Bir insan vampirliğe nasıl evrilir? Bu kitapta yalnızca ölümleri değil, karanlık zihinleri okuyacaksınız..." #OkudumBitti 10/8.7 True crime tutkunlarına, psikopat zihniyetlerin karanlık labirentlerinde kaybolmak isteyenlere tek kelimeyle: şok edici bir kaynak! Harold Schechter & David Everitt’in kaleme aldığı A’dan Z’ye Seri Katiller Ansiklopedisi, kan donduran gerçeklerle dolu ve maalesef "kurgu" değil Bu bir hikâye kitabı değil. Bu bir insanlık karanlığı sözlüğü. Albert Fish’in "sevimli dede" görünümünün ardındaki şeytanlığı , Ed Gein’in annesiyle başlayan dehşet zincirini ve zeki psikopatların “akıllılık maskesini” okudukça hayrete düşmemek imkansız. Kitap; FBI analizlerinden , profiler yöntemlerinden, sinemadaki psikopat karakterlerle gerçeğin nasıl örtüştüğünden de dem vuruyor. Özellikle “akıllı katillerin” duygusuz ama son derece ikna edici maskeleriyle nasıl toplumu kandırabildiğini okurken tüylerim diken diken oldu Bu kitapla birlikte şu soruyu kendime sordum: “Günlük hayatta selamlaştığımız kaç kişi aslında içten içe bir canavar? ” Gerçek suç severler için adeta bir başucu kitabı! Ama dikkat : Rahatsız edici gerçeklerle baş etmeye hazır olun... Tavsiyem: Eğer Mindhunter, Criminal Minds gibi yapımları seviyorsan ya da Hannibal Lecter karakterini ilgiyle izlediysen , bu kitap senin rafında mutlaka olmalı True crime | Psikolojik analiz | Seri katiller | FBI profiler bakışı #truecrime #gerçeksuç #kitaptavsiyesi #okudumbitti #seriKatiller #karanlıkzihinler #psikoloji #1000kitap #kitapönerisi #fbi #mindhunter #akıllılıkMaskesi #suçpsikolojisi #kitapkurdu #HaroldSchechter #DavidEveritt #AdanZyeSeriKatillerAnsiklopedisi David Everitt Harold Schechter A'dan Z'ye Seri Katiller Ansiklopedisi
A'dan Z'ye Seri Katiller AnsiklopedisiHarold Schechter · Phoenix Yayınevi · 2016262 okunma