2025 3. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 09:42
Əsər, təkcə iki gəncin məhəbbət hekayəsini deyil, həm də cəmiyyətin sərt qaydalarının insan həyatına necə təsir etdiyini göstərir. İlk səhifələrdən hiss olunur ki, bu sadəcə adi bir sevgi hekayəsi deyil – burada insanların inancları, adət-ənənələri və dövrün reallıqları ön plana çıxır. Əsərdə sevgi ilə cəmiyyətin tələbləri arasında böyük uçurum var. Bahadır və Sona öz hissləri uğrunda mübarizə aparsalar da, onların qarşılaşdığı maneələr insanı düşündürür: Sevgi həqiqətən sərhədsizdirmi, yoxsa cəmiyyət onu istədiyi kimi formalaşdırır? Romanı oxuyarkən bu suallar məni narahat edirdi. Əsərin dili sadə, lakin təsirlidir. Nəriman Nərimanov hadisələri elə ustalıqla təsvir edir ki, hər anı yaşamaq mümkündür. Bahadır və Sonanın mübarizəsi oxucunu düşünməyə vadar edir: Biz, öz xoşbəxtliyimiz üçün nə qədər irəli gedə bilərik? Bu roman mənə göstərdi ki, sevgi yalnız iki insanın hissləri deyil, həm də cəmiyyətin ona verdiyi dəyərdən asılıdır. Bahadır və Sonanın hekayəsi hələ də aktualdır və bizə çox şey öyrədə bilər. Əsəri oxuduqdan sonra bir müddət onun təsirindən çıxa bilmədim və inanıram ki, bu kitabı oxuyan hər kəs öz həyatına dair yeni fikirlər əldə edəcək.
Bahadır və SonaNəriman Nərimanov · Qanun Nəşriyyatı · 2022354 okunma
1 +1'leme