···Okunma: 07 Nisan 2025 23:51 Yazarın kalemine bir kez daha hayran kaldım. Epeydir listemde olan bir kitabı idi ve beklentimin çok çok üstünde kaldı cidden çok beğendim kitabı. Özellikle de kitabın ismi dikkatimi çok çekiyordu. Bir adam düşünün aslında var ama yok. Ne komik değil mi? Yaşıyorsun normalde ama devlet sana yaşamıyorsun diyor. Sonra işler karışıyor bir. Yaşar da yaşayıp yaşamadığını anlamıyor. Yer yer güldüren ama aynı zamanda da bazı durumları eleştiren harika bir eserdi.
Askere gideceksin yaşıyorsun ama miras hakkını alman lazım ee sen yaşamıyorsun. Yaşar ne yapsın ki! Gariban ordan oraya evrak peşinde, imza peşinde koşacağım diye heder olup gidiyor. Devlet bir hizmet borcu varsa Yaşar için sen yaşıyorsun diyorlar ama onun hizmet alması gereken bir durum varken ee sen şu tarihte , şu savaşta şehit düşmüşsün diyorlar. Adam kanlı canlı karşılarında duruyor lâkin yoo evrak yalan söylemez diyorlar.
Kitapta geçen fötr şapka ve yaşlı bir teyzenin askere gidecek diye mektup alması olaylarını daha önce yazarın öykü kitaplarından birinde okumuştum. Bir an kitabı mı okudum acaba falan derken o konularda öykü de yazdığını sonradan fark ettim. Genel anlamda benim çok tat alarak okuduğum bir eser oldu. #aziznesin ne yazsa okurum zaten.