Merhabalar dostlar
Çoktandır okumak istediğim bir kitabın yorumuyla geldim bugun .Tutsak Yürekler Vadisi
Kitap arada eskiye dönüp, arada simdiki zaman seklinde ilerliyor .
1990 yılıyla başlıyoruz kitaba .
Gül Naz annesi Aycan ,babası Bülent ve kardesi Kuzey le Trabzon da üniversite lojmanlarinda yaşayan ,mutlu bir çocukluk geçiren bir kız. Annesi ve babası üniversitede kimya bölümünde doçentler..
Doğu ise Diyarbakır'da Leyla Hanım ve Halil Bey ,kardeşi Dilanla yaşarken onların doçentlik projesi için Trabzon’a taşınıyor lar. Onlar da kim ya bölümünde Doçent.
Doğu başta hiç istemiyor ,arkadaşlarını özlüyor, okulunu özlüyor. Sonra lojman bahçesinde Gül Naz'la tanışıyor .Tesadüf eseri karşı Dairelerde oturuyorlar ve aralarında inanılmaz bir arkadaşlık başlıyor. Gülnaz SDS denilen bir kemik iliği hastalığına sahip .Bu yüzden kırılgan, zayıf bir kız.. Doğu okulda lojmanda her yerde onun koruyucusu gibi sürekli etrafında dolanıp ona kimseyi yaklaştırmıyor .Yıllar geçtikçe Aralarındaki ilişki duygusal bir ilişkiye dönüşüyor .Artık onlarb Dogunun Gülü,Gülün Dogusu oluyorlar .Hayaller kuruyorlar beraber .Gul Naz annesi babası gibi kimyaci ,Dogu avukat olmak istiyor . Lise 2 sınıfİ bitirdikleri sene Doğu'nun annesinin ve babasının görevi bitiyor ve tekrar Diyarbakır'a dönüyorlar .
Bu sırada Gülnaz'ın bir kardeşi daha oluyor Cansın ..
Diyarbakır'a döndükten sonra eski arkadaşlarıyla buluşuyor Dogu ..Havin, Civan ve onlarla Farklı ortamlara girmeye başlıyor. Önce yasaklı maddelerle tanışıyor sonra kendisini terör propagandası yapan grupların içinde buluyor .
Çoğu zaman kaçmak istese de Havin Onun peşini bırakmıyor ve hep o grupların içine çekiyor. Bu sırada sürekli Gülnaz da telefonlaşıyorlar ama Gülnaz kötü şeylerin olduğunu seziyor ve bir gün annesi babası ,Cansın ve Arkadaşları Diyarbakır'a onları görmeye giderlerken terör örgütünün hain pususuna kurban oluyorlar.
Kader onları bir rüzgar gibi sürüklüyor Bakalım hayal ettikleri gibi Gülnaz ve Dogu beraber olabilecek mi ?
Bu arada bir bölümde de Müjde ve Fermandan bahsediliyor. Müjde 16 yaşındayken 19 yaşındaki Fermanla kaçarak evleniyor. Onun yaşadıklarını da okuyoruz bunları okurken ne alaka demiştim ?
Bunlar kim ?
Ama sonradan bağı ortaya çıktı..
Olaylar arasındaki bağlantılar çok güzel kurulmuş, çok akıcı gerçekten .Hep Ne olacak Ne olacak diye elinden Bırakamıyor insan .
Çocuklarımızın korunması gereken şeyler, Terörün kirli yüzü ,yaşadıkları çok güzel anlatılmış .
Benim beğenerek okuduğum bir kitap oldu. Kitapla kalın dostlar...
Tutsak Yürekler VadisiNeslihan Demirbaş