···Okunma: 28 Nisan 2025 16:59 ilk incelememe tabii ki Harry Potter ile giriş yapıp yazacaktım. Ölüm Yadigarları değil de genel seri hakkında hislerimi vs. yazmak istiyorum, bayağı spoiler olur:)) ama hak ediyor yaaa seri bittikten sonra genel olarak bakınca neden bu kadar sevildiğini neden bu kadar Hp fanı yani Potterhead'ler olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorum. önce kitabını okuyup hemen ardından da filmini izlemiş şekilde ilerleyen biri olarak kitapları ile filmleri arasında çok fazla farklılıklar var diyenlere katılıyorum. tabii ki kitaptaki her detay yansıtılamaz bu çok zor ama şahsen direkt filmlerini izlemekle başlasaydım bu kadar sevebileceğimi düşünmüyorum. çünkü o büyücü dünyasına izlemekle hemen adapte olamıyor insan ve kitap apayrı bir samimilikte, sürükleyicilikte bence.
bi de aynı zamanda Harry Potter'a karşı ön yargısı ya da ''çocuk kitabı ya o'' şeklinde küçümseyen çok fazla düşünen bi kesim de var. onlara da diyebileceğim kesinlikle çok şey kaçırdıkları.
Harry'nin hikayesi çok acıklı yaa düşünsenize anneniz ve babanız sırf sizi korumak için ölüyor...
pis Voldemort! #The boy who lived (Sağ Kalan Çocuk) diye diye bir hal oldun bee
Lily Potter.. seni çok seviyorum oğluna bıraktığın o koruyucu tılsım, bir annenin kelimelerle anlatılamayacak çocuğuna olan o sevgisi..♡
Harry'nin daha bebekken başlayan zorlu sınavı yaklaşık 17 yıl sürüyor büyücü olduğundan bile habersiz Dursley'lerle zorbalanmakla mutsuz geçen bir çocukluk, Hagrid'in 11. yaş gününde gelip onu havalı motoruyla götürmesiyle başlayan ilerde evi gibi hissedeceği Hogwarts'a başlaması, trende o ilk gün iyi ki tanıştığı Hermione ve Ron'la 7 yıl boyunca maceralı, aksiyonlu, bol şaşırtmacalı ve yeri geldiğinde çok duygusal sayısız olay yaşadıkları ve hepsinin üstesinden beraber gelmeleri.. (ama Hermione'nin o zekası olmasaydı işleri çoğu zaman yaştı. kadının gücü işte hjsjdk) ama sonunda Hortkuluk vs. de bitti Voldemort konusu da bitti her şey bitti çözüldü kurtuldular!
+ Harry'nin vaftiz babası Sirius'un ölümüne o kadar üzülmüştüm ki Harry daha da yalnız kalacak, kimsesiz kalacak diye.. sonra Dobby'nin ölümü.. sürekli 'Harry Potter Efendim, Harry Potter Efendim' diyen çok tatlı bir cindi yaa, özgürleştiği zamanki o gülüşüyle ''Dobby is free'' diyişini unutamıyorum ya dnsjnk
ve Snape... ''gözlerini annenden almışsın..''
beni o kadar çok ikilemde bırakıp düşündüren bi karakterdi kii yani seri boyunca en merak ettiğim şeylerden biri sendin, senin hikayendi ama en başından beri sevmiştim, iyi ki de sevmişim. idol adam yaa. meğer Lily'i seviyormuş ya. ölürken Harry'ye verdiği o düşünselinde her şey ortaya çıktı Dumbledore'un ona boşa güvenmediğini kanıtladı, aslında Lily ile James'in Voldemort'tan korunmasını isteyen o ama onların öldüğünü öğrenip sadece Harry'nin sağ kaldığını duyunca bize hep tersi yansıtılsa da çocuğu korumaya başlıyor. Dumbledore'un anlaşmasını kabul ediyor kötüymüş gibi rol yapıyor, Ölüm Yiyen'liğe devam ediyormuş gibi yapıyor Voldemort şüphelenmesin diye. evet Dumbledore'u o öldürüyor ama zaten o da plan dahilindeymiş kısaca sonunda onun da olayını anladık Harry bile çocuğuna onun adını veriyor ve ''ALWAYS..''
neyse neyse sonda Bellatrix cadısı da ölüyor (ah Molly harikasın sksksjd) Lord Voldemort abimiz de yine aynı senaryo yani kendi yaptığı büyünün ona geri tepmesiyle ölüyor veee 19 yıl sonra Harry Potter ailesi 5 kişilik olarak karşımıza çıkıyor: Ginny ve Harry Potter çocukları Lily, James ve Albus Severus Potter..
yara izi de artık acımıyor skdhnk mutlular, onlar mutlu ben mutlu dbfklhd
çok beğendim tekrar tekrar okur izlerim ya.
bu şeyi ben de yapabilirim artık qjssjsjasxj;
bina: Gryffindor
en sevdiğim karakterler: Harry, Dobby, Hermione, Sirius ve Severus Snape... (az oldu sanki sjskdk)
en sevdiğim Weasley: Fred ve George ikizler
en sevdiğim profesör: Lupin
en sevdiğim ders: Karanlık Sanatlara Karşı Savunma
en üzüldüğüm ölümler: Sirius, Dobby ve Severus Snape
en sevdiğim büyü: Expecto Patronum (Harry'nin diyişiyle ama)
en sevdiğim kitap: Sırlar Odası ve Ateş Kadehi
en sevdiğim film: Ateş Kadehi