Ebedi Rekabet | İnceleme
2025 20. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 19:42
Rebecca Ross’un Ebedi Rekabet kitabını gerçekten çok beğendim. Hikâye, 18 yaşındaki Iris Winnow’un Oath Gazette’de köşe yazarlığı pozisyonu için verdiği mücadele ve bir yandan da annesinin alkol bağımlılığı ve savaşta kaybolan kardeşinin yokluğu arasında sıkışıp kalmış bir halde başlıyor. Iris, içindeki yükleri hafifletmek için kardeşine mektuplar yazmaya başlıyor ve bu mektupları gardırobunun altına bırakmaya başlıyor. Ancak bir süre sonra mektuplar gizemli bir şekilde kaybolmaya başlıyor ve aslında rakibi olan yakışıklı mı yakışıklı Roman Kitt’in ellerine ulaşıyor. Roman, Iris’e anonim olarak cevaplar yazmaya başlıyor ve ikisi arasında yavaş yavaş derin dokunaklı bir bağ oluşuyor. Bu gizli yazışmalar Iris’i savaşın en ön saflarına aynı zamanda kardeşinin izini sürmeye kadar götürüyor ve Roman ile aralarındaki ilişki ise zamanla nefretten aşka evriliyor. Umut ve kalp kırıklıklarıyla dolu bir genç yetişkin romantizmi olarak gerçekten sevdim. Kitaptaki fantastik ögeleri genel olarak beğendim ama bana göre biraz yüzeysel kalmıştı. Dünya inşası daha detaylı ve derin olabilirdi. Aynı şekilde mitolojik arka planın da daha kapsamlı işleyebilirdi, yazar ama yine de yazarın dili çok şiirseldi ve anlatımı ise akıcı ve duyguluydu. Karakterlerin kişiliklerini ve aralarındaki tatlı atışmaları gerçekten çok sevdim beni hem eğlendirdi hem de duygulandırdı. Hikâyenin büyülü bir yazışma aracılığıyla ilerlemesi ise onu daha da özel kılmıştı. Genel olarak sade, anlaşılır ama derinliği olan bir kitaptı. Ben severek okudum ve şimdi ikinci kitabı büyük bir merakla bekliyorum.
Ebedî RekabetRebecca Ross · Olimpos Yayınları · 20251,248 okunma