Puan vermedi·342 syf.····Okunma: 29 Nisan 2025 00:00 Toprak ve Su, aynı yetimhanede büyüyüp birlikte evlat edinilen iki yakın dosttur. Aynı mahallede kardeş gibi büyür, 19 yaşlarına geldiklerinde ise üniversiteyi kazanarak birlikte Antalya'ya taşınırlar. Ancak bir gün, Toprak aniden ortadan kaybolur. Aradan iki ay geçmesine rağmen ondan hiçbir iz bulunamaz.
Bir gün Su, okulun kantininde ders çalışırken aklı yine Toprak’tadır. Onu düşünürken bir anda kendini Japonya’da, Toprak’ın yanında bulur. Uyandığında yaşadıklarının bir rüya mı, yoksa gerçek mi olduğuna karar veremez. Her şey fazlasıyla gerçekçidir. Su'nun aklında birçok soru vardır ve bu gizemin peşine düşmeye karar verir.
Zihninde beliren bir ses, ona yön verir; adeta talimatlar vererek olayları anlamasında yol gösterir. Bu sırada Buğra adında biriyle tanışır. Bir dövme vesilesiyle yolları kesişen Buğra, Su'ya bazı gerçekleri anlatmaya başlar.
Toprak, Su ve Buğra özel yeteneklere sahip kişilerdir: Onlar "Dilekler"dir. Her birinin yalnızca tek bir özel yeteneği olabilir. Zihin çelenler, güç sahipleri, dövmeciler, sıçrayanlar, kalkanlar, koruyucular, safkanlar ve kahinler... Efsaneye göre ise bir gün "sonsuz yeteneğe" sahip bir çocuk doğacak, ancak henüz bu çocuk ortaya çıkmamıştır.
İyiler ve kötüler arasındaki büyük savaş başlamıştır. Toprak’ın annesi, kötülüğün tarafını seçmiş ve herkesi karanlığa sürükleyerek dünyayı ele geçirmeyi amaçlamaktadır. Bu uğurda, karşısına çıkan herkes –oğlu bile olsa– onun için bir engeldir. Öte yandan Su’nun annesi ise gizemli bir şekilde zaman içinde kaybolmuş ve öldüğü düşünülmektedir.
Artık savaş başlamıştır. Sonsuz yeteneğe sahip olan çocuk kim? Ve bu büyük savaşta kazanan taraf hangisi olacak?
Bu, yazardan okuduğum ikinci kitap. Tıpkı ilki gibi, bu eserde de aile, ihanet, sevgi ve dostluk temaları başarılı bir şekilde işlenmiş. Ancak bu kez işin içine fantastik öğeler de dahil olmuş. Yazar, her iki türü de başarıyla harmanlamış.
Kitap boyunca pek çok farklı mekanı geziyor, karakterlerle birlikte maceraya atılıyoruz. Karakterlerin isimlerinin Türkçe olması da benim için ayrı bir artı puan oldu; bu sayede karakterleri karıştırmak gibi bir sorun yaşamadım.
Aksiyon ve macera dolu bir hikâye okuyucuyu bekliyor. Devam kitabını heyecanla bekliyorum!