Şu hayatta deli olmamak ne mümkün!?
2025 20. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2025 17:23
Bu kitabı okuyalı neredeyse 1 ay oldu ama ben daha yeni bir inceleme yazıyorum, doğrudur ama gerekçelerim var. Birincisi zaman geçtikçe şunu anladım bu kitaba hemen ardından inceleme yazılmaz, zaten bende hemen bitirdikten sonra üzerinde düşünmeme rağmen aklımda cümleleri oluşturamıyor, ne yazacağımı bilmiyordum çünkü kitap da zaten benim kafamda daha oturmamıştı. Konusu galiba bana biraz ağır geldiği için anlamakta zorlandım. Sonra üzerinden zaman geçtikçe vermek istediği mesajı daha iyi anladım ve hissettim... Ama bu seferde inceleme yazacak vakit bulamadım. Velhasılı kelam şimdi incelemesini yazıyorum. Kitapta bizi çokça ilgilendiren bir konu işleniyor. Şu devirde de yaşadığımız, karşılaştığımız bir konu. Husrev şu hayatta aslında en aklı yerinde olan insandı ama zaten şu hayatta hep böyle insanlar deli denerek yargılanmaz mı? Husrev yalnız kaldı çünkü aslında insanlar onun yanında kendi çıkarları için duruyorlardı. Ve husrev de bunu fark ettiğinde yalnız kalmak, yalnızlığına sığınmak istedi. Husrevin gerçekleri anlamasından, idrak etmesinden sonra ona deli dendi. Çünkü insanların çıkarları doğrultusunda, onlara yardımcı olacak bir şekilde ilerlemeyi bırakmıştı. Kısaca gerçekleri görmüştü ve bu da insanları rahatsız etmişti. İşlemek istediği konuyu ben tam olarak ifade edemedim ama... Siz okuyun ne demek istediğimi anlarsınız. Şu devirde herkesin okuması gereken bir kitap bence. Zaten hem tiyatro hem de kısa bir kitap olduğu için kolayca okunur ama içeriği kısalığına tezat olacak şekilde ağır da gelebilir. Bu biraz okuyucuya bağlı sanırım. Yani kitabı tavsiye eder miyim? Kesinlikle. Okuyun, okutturun... Hepinize sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bol okumalı günler diliyorum ✿
Bir Adam YaratmakNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 202011,6bin okunma