2025 34. kitabı
Karanlık adam- Aydınlık kadın temasını sevenler için harika bir öneri ile geldim. Trent geçmişinin karanlık yüzünden korumak zorunda olduğunu düşündüğü kardeşleri ve oğlu için sıfırdan bir hayat kurma çabasında olan bekar bir baba. “Absolution” adlı bir barın sahibi. Hayatını bu bar aracılığı ile başka bir şehirde yeniden inşa etmeye çalışıyor. Kendisinin geçmişi yüzünden kötü bir adam olduğunu düşünsede kardeşlerine ve oğluna tertemiz bir hayat sunmak ve onların güvenliğini sağlamak için mücadele ediyor. Eden, bir anaokulu öğretmeni. Çalıştığı okul kiliseye bağlı bir özel okul ve bu okulun sahibi babası. Ayrıca babası kiliseninde papazı. Hayatını iyilik, güzellik, eğitim için şekillendiren babası paraya önem vermemiş kazandığı bütün geliri kiliseye ve kimsesiz çocuklara harcamış iyi bir insan. Eden’ın ablası olan diğer kızı gelip bütün paralarını çalana kadar hayat onlar için mükemmel ilerliyordu. Şimdi büyük bir borç batağındalar ve Eden’ın babası için bir şeyler yapması gerekiyor. Ek iş arayışına giren Eden bir barda garsonluk yapabileceğini düşünerek “Absolution” barına iş başvurusunda bulunuyor. Trent, Eden’ı görür görmez onun masumiyetinin buraya yakışmadığını düşünerek işe almak istemiyor ama Eden o kadar çaresiz ki ısrarlarıyla kendisini işe aldırıyor. Diğer yandan anaokulu öğretmenliğine devam eden Eden ertesi gün bir öğrencisini velisine teslim etmek için beklerken o velinin yeni patronu Trent olduğunu öğreniyor. Ve bundan sonrasında aralarına karşı koyamadıkları bir çekim oluşuyor. Birbirleri için geçmiş ve şimdiki yaşamları adına fazlasıyla zıt olan bu çiftin peşini Trent’in tehlikeli geçmişi bırakmıyor. Ve bu geçmişte Trent ve Eden’ı birbirine bağlayan ortak bir bağ var. Yazarın şiirsel ve duygusal anlatımı biz okuyucuların karakterlerin iç dünyasını ve derinliğini anlamamıza fayda sağlıyor. Hikayenin yüzeysel değil derin ve gerçekçi oluşu çok hoşuma gitti. Umutsuz olan taraf Trent ve umudunu kaybetmeyen taraf Eden’ın çatışmaları şahaneydi. Dramatik ifadeler biraz fazla ve bununda yazarın şiirsel anlatımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu durumdan rahatsız olmayanlar için keyifli bir okuma olacaktır. Ben sevdim türü sevenlere tavsiyemdir
Bana Bir Neden VerA. L. Jackson · Pukka Yayınları · 2025280 okunma