2025 3. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2025 23:23
Herkes gibi ben de Louis Ferdinand Celine ile Gecenin sonuna yolculuk kitabıyla tanışmış ve muazzam bir okuma deneyimi yaşamıştım. Uzun zamandır yazarın başka kitabını okumak istiyordum ve bir kaç incelemem sonrasında aslında yazarın doktorluk tezi için yazmış olduğu bu kitap gözüme çarptı. Kitap doğum Hastanesinde çalışan Macar asıllı, antisepsi uygulamalarının başı olan Semmelweis’in asistanlık döneminde çok fazla lohusa humması nedeniyle can kayıpları yaşanması üzerine buna nedenini araştırmasından bahsediyor. Ancak bir hekim olarak insanlık için, tıp dünyası için bu özverili araştırması gerek meslektaşları tarafından, gerek ise siyasiler tarafından engellenmek ile kalmıyor en sonunda bu mücadele böyle bir hekimin akıl sağlığını kaybetmesine neden oluyor. Kitap zaten incecik bir kitap ancak yazarın anlatımı ve gerçeği yansıtması zamanı su gibi akıtıyor sizi okurken. Eğer gecenin sonuna yolculuk kitabını da okumadıysanız bence Louis Ferdinand Celine güzel bir tanışma kitabı da olur diye düşünüyorum. Okumayı düşünenlere tavsiyemdir, şimdiden keyifli okumalar dilerim. Louis Ferdinand Celine
1K
SemmelweisLouis Ferdinand Celine · Jaguar Kitap · 2024210 okunma