2024 1. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2024 00:00
Selam yeniden hepinize, bugun biraz çoğunuzun onyargiliyacagi bir kitap ile geldim. Home far away i 6 ay önce falan okumuştum, ve, ciddi anlamda kalbim parcalanmisti, 6. Chapter i bitirdim, ve duvara oylece bakakaldim, aglayamadim, o kadar derin kirildi kalbim. Bi boyslove a karsi bu kitaba cok anlam yuklemisim gibi geliyor bazen ama asla oyle dusunmuyorum. 3. Defa okuyusumu daha bugun, az once bitirdim. Ve icinden cikarttigim ve hala kalbimi kiran ayrintilari, belkide zaten asina oldugunuz ayrintilari sizinle, burda paylasmak istedim. Ilk oncelikle, homofobik sekilde bl kitaplardan veya o tur seylerden nefret ediyor veya hoslanmiyorsaniz kendi iyiliginiz ve diger insanlara olan sayginiz ve ayni zamanda bana olan sayginiz icin bu kitap incelemesini okumaya devam etmeyin, teşekkürler Kitabin cevirisi yok, o yuzden olmayan ingilizcemle(!) Ilk okuyusumda tam olarak anlamadim, ama ana fikre asinaydim. Ana karakterlerimiz, alan ve hayden, rast gele bir aksam, bir dukkanin onunde karsilasiyorlar. Ikiside rastgele sekilde butun dertlerini birbirlerine anlatiyor ve ikisininde mükemmel bir hayat yasamadiklarini öğreniyorlar. Alan, katolik anne babasindan kacmis, hayden, annesinin onu tek birakmasiyla yapayalnız sekilde ,birbirlerini buluyorlar bu iki genç. Hikayeyi baştan sona anlatamayacağım, sadece bir musluman, dini sekilde görüşlerimi aktaracağım. Cok sarkastik geliyo, eve farkindayim, zaten nasi bu kitabi kesfettim derseniz tiktokdan görmüştüm ve herkez deli gibi uzgun yorumlar yapiyodu, dedim ne bu kadar uzgun olabilir? En fazla oluyorlardir. Evet oluyorlar ama nasil? Smut sahneler gereklimiydi, bence deildi, yazar kitabi boyslove kategorisine koymak icinmi eklemis o kisimlari bir fikrim yok, ancak bunu yorumladim ben, yani o kisimdaki alanin dusuncelerini. Ben ikisinede ayri üzülüyorum, ciddiyim. Kendinizi alan in yerine koysaniza? Daha minicik bir cocuksunuz. En guvendiginiz, ona herseyi anlattiginiz ve annenizden babanizdan daha cok sevdiginiz din abiniz size tecavuzde bulunuyor. Bir dusunun. Ve ardindan kendinizden hem erkek oldugunuz icin nefret ediyor hemde bir gunahkar oldugunuz icin icinizi yiyorsunuz. Daha cocuksunuz, annenize veya babaniza anlatamiyorsunuz, yoksa babaniz size tokati cakar ve annenizde sadece aglayarak tanridan merhamet ister, ve sizide sonsuzadek tanrinin sizi asla affetmeyecegi hakkinda soylenip dururlar. Bir taraftada hayden var. Dini hic tanimamis, tanri dan daha kucukken nefret etmeye baslamis, kim yuzunden? Kotu ebeveynler... kotu az gelir, igrenc ve dahasi olan ebeveynler. Ikiside kotu ebeveyler yuzunden nefret etmisler dinden. Dine bağlamak gibi olmasin ama, cidden cok uzuldum ben, hani tanri dan nefret edicek duruma getiren o kisilerden asil nefret ettim ben. Yani bi bl e bu kadar kafayi takmama bazen bende diyorum kiz sumeyra malmisin agla gec, ama yok, olmuyo iste. Hani ilk okuyusumda kacirdiklarim falan varsa diye 3 defa okudum ama hala ayni fikirdeyim nerdeyse. Kotu ebeveynler, kotu, hatta ugrenc hayati doğurur. Alan ve hayden birbirlerine onca sikintinin arasinda tutundular ve kactilar. Alan hayatinda ilk defa icindeki hisleri ve duygulari soyledigi kisiyle beraber kacti, guvenerek deil, sadece yaninda kaldiginda kendini o kadar rahatsiz hissetmiyordu, onceki zzamanlar gibi. Guvenmemisti, yavas yavas guvenmeye basladilar birbirlerine, distan guven gibi gozuksede karakterlerin ic dunyalari o kadar icler kararticiydi. Hani alan in maria yla tanisma sahneleri varya, ben ordada bittim ki. Alanın basini oksadigi yerde gozlerim doldu, bir insan bu kadarmi duygusuz olur be, dedim. Peki ya alanin bunca seye ragmen ailesini affetmeyi gozden gecirmesi? Maria oldugunda hayden kendini sucluyordu, cunku maria yi kismen (eger dogru haturliyorsam) o oldurmustu. Alan yine kendini sucladi, her zaman yaptigi gibi. Ilk once erkek olmasini sucladi, sonra gunahkar olmasini sucladi, ardindan ise haydenin mariayi kendisi yuzunden oldurdugunu dusunerekten yeniden kendini sucladi. Alan hep kendini suçladı, ve alan *yine* kendini suçladı "I'M SORRY... I GOT YOU INTO THE TROUBLE OF MY LIFE WHEN YOU WERE ONLY LOOKING FOR A PLACE IN THIS WORLD" Smut sahnelere gelirsek, amaclari ask yasamak disinda alanin kucukken yasadigi tranwalardan kaynaklaniyor olabilicegi hep aklima geldi, ama tabiki bilemem. Alanin, haydenin ailesine ve o pislik papaza saufalarca sayabilirim, siz düşünün. Ilk oncelikle gerizekali sapik papaz, senin dini sevdirmen gerekmiyomu oe, cocuk senin yuzunden dinden nefret ediyo, ne hak almissindir ama sen. Enayi. Ailelere gelmicem bile, ozellikle alanin pisliktten ote babasina. Ulan oglun gelmis sana en ozelini anlatiyor, tecavuz oldugunu anlatiyor, sen gelmis diyorsun yok iste ailemizi lekeledin, tanri seni nah affeder, eve geldigini gorursem sseni oldururum gibi mal abuk subuk hareketler. Adam sen aptalmisin? Cocuk tecavuze ugramis ulan, ne demek adami ayarttin da o sana oyle yapmistir ya? Ay yine sinirlerim tepeme cikti ya. Oyle iste, yine dusunmeye devam edicem, beynimin bir kisminda hala durucaklar, kalbiminde. Gorusmek üzre
A Home Far AwayTeki Yatsuda · Kuma · 202317 okunma
Okurken ağlattı, çok güzel bir seri gerçekten. Bende çok ayrı bir yeri oldu.
Sum
Ay hic sorma, hala kafamin bir kosesinde yer aliyo, uzuluyorum hala. Ilk okudugum zamani dahi hatirliyorum