Veronika Ölmek İstiyor
2025 9. kitabı
*Psikolojik *Dram *İçsel *Normlar Genç ve güzel bir kız olan Veronika, hayatın rutinliğinden sıkılır ve intihara teşebbüs eder. Bu teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlanınca da bir akıl hastanesine kaldırılır. Burada gördüğü ve yaşadığı şeyler onun pişmanlık yaşamasına sebep olsa da doktor çoktan ona en fazla bir hafta ömrü kaldığını söylemiştir. Açıkçası uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Bir türlü cesaret edememiştim, zira sebebi intihar kelimesine karşı hassasiyetimdi. Cesaret edip okudum tabi, bayağı etkileyiciydi. Biraz monolog açısından zengindi, yani böyle kalemi alıp altını çizmelik bir kitap. Yalnızca Veronika değil, diğer karakterler Zedka, Mari ve Eduard'ın da akıl hastanesinde neden bulunduğunu öğrenmek beni bayağı sevindirdi. Özellikle Zedka'ya karşı ciddi bir sempati duydum, çok sevmenin insana ne kadar büyük zararlar verdiğini gayet güzel bir şekilde Zedka üzerinden anlatılmıştı. Tabi Zedka'nın sevgisi ne kadar etik orası tartışılır. Tartışmaya ve sorgulamaya açık bir kitap ama ben ruh hastası bir empat olduğum için hepsini içimde yaşadım. Yavrularım benim, çok sevdim hepsini. Yeniden yeni bir kitapla görüşünceye dek hoşçakalın. Paulo Coelho
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2015102,5bin okunma