Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare
2025 50. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2025 20:10
Bir Yaz Gecesi Rüyası, Hermia, Lysander, Demetrius ve Helena isminde 4 genç arasında geçen fantastik bir aşk hikayedir. Eser içeriğindeki fantastik ögeler, periler, sihirler ve tiyatro içinde tiyatro yönüyle "Yüzüklerin Efendisi" filminin aşk versiyonu gibi geldi bana :) 1600'lü yılların başında yazılmış ve Atina’da geçen bu tiyatro oyununda Shakespeare’in hayal gücünün bir sınırı olmadığı rahatlıkla görülebiliyor. Klasik aşk romanlarında genellikle iki veya üç kişi olurken Shakespeare'in bu eseri, dört aşığın türbülanslı ilişkisinin yanı sıra; krallar, dükler, orman perileri, sihirler, oyun içinde oyunla çok katmanlı bir aşk eseridir. William Shakespeare bu eserinde; romantik, bol iksirli, düşündürücü, fantastik ve masalsı bir aşkı anlatmıştır. Şiir diliyle yazıldığı için oldukça akıcıdır. Shakespeare ile tanışmak isteyen herkese tavsiye ederim. Kitaba 7.9/10 puan veriyorum.
Bir Yaz Gecesi RüyasıWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202522,9bin okunma
1.547 Gösterim
Hayatta böyle değilmi zaten 🙂😁
♛hakan♞kutlu♛
Doğru, Shakespeare hayatın ta kendisini yazmış o zaman 😂
Güzelmiş açıklama elinize sağlık mutlaka okuyacağım kitabı 🙂
♛hakan♞kutlu♛
4 genç arasındaki ilişki çok çetrefilli o yüzden kim kimi seviyordu, düşmandı, kıskanıyordu vs vs bunları en baştan not almak da fayda var😂 keyifli okumalar ✨