2025 4. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2025 13:49
Kitap yaklaşık 1 aydır elimde. Normalde kısa bir zaman içinde bitirmem gerekirdi fakat felsefi kitapları okurken biraz zorlanıyorum ve hızlı okuyamıyorum. Bu kitabında ince olduğu için hemencecik bitirilecek bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Gerçek ile hayal arasında ince bir köprü var kendinizi her an köprünün karşısında bulabiliyorsunuz bazı zamanlarda ise köprünün ortasında kalıyorsunuz. Anlaşılır, açık bir dil kullanılmış ara ara Osmanlıca kelimeler var onlarda anlamayı zor kılan türden değil. Kitap, bir olgunlaşma sürecini ele alıyor Bünyamin karakterinin kimlik karmaşasını, fikir dünyasının gelişimini... bunu anlatırken de karakterin başından geçen bir dizi olaylar yer alıyor. Olayların içerisinde çok sayıda felsefi kişilik, ilim ve bilim adamları dahil oluyor. Bünyamin her birinden feyz alıyor. Babası Uzun İhsan Efendi hayali olan bir dünya haritası çizme tutkusu içindeyken kitap sizi farklı bir dünyaya sürüklüyor sonunda ise sizi şaşırtmayı başarıyor. (Spoiler olmaması için detay vermiyorum.) Felsefi kitap sevenler için tavsiye edebilirim.
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202467,8bin okunma