Cennet mi cehennem mi ?
2025 21. kitabı
"Alim Serkan Cesur" 'un "4" adlı romanını okudum. Bu roman gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek kurgulanmış bir roman.Kitap 150 sayfalık bir eser ve her karakterin de kendine has bir tarzı var .Özetlemek gerekirse Ömer ve Cennetin hikayesi diyebiliriz. Aslında okurken bakıyoruz sanki bu bir tesadüf diyebileceğimiz bir an derken aslında işler hiçte öyle olmuyor. Ömer tertemiz kalbiyle pavyon dünyasına ait olmayan bir adam iken Cennet ise tam tersi . Cennet sesiyle o dünyanın tam merkezinde bir kadın .Bir şekilde yolları kesişen karakterlerimiz birbirlerinin dünyalarına dokunup hayatlarında yer alıyorlar . Karakterleri okurken içimizde bir çok Cennet ve Ömer'in varlığını hissedebiliyoruz . Yazarın anlatımı oldukça sade olmasına rağmen bazı yerlerde çok cesurca kaleme alınmış olduğunu görüyoruz . Yer yer oldukça naif, masum bir aşk hikayesi okuyoruz .Alim Serkan Cesur’un dili çok sade ama gerçekten de ruhu olan bir anlatımı var. Betimlemeleriyle pavyonun kırık dökük ışıklarının altında saklanan hayalleri, suskunlukları ve kaybolmuşlukları öyle bir anlatıyor ki, karakterlerin iç dünyasına sessizce süzülüyorsunuz. Ömer’in Cennet’e olan ilgisi bir aşkın ötesinde, bir insanı anlamaya ve kurtarmaya çalışma çabası gibi. Belki biraz Yeşilçam havası hissedebilirsiniz. Ve işte tam da o naiflik, bu hikâyeyi kalbimde ayrı bir yere sabitledi. Kitabı bitirdikten sonra birkaç dakika kendimle hesaplaştım. Kafamda yankılanan tek şey şu oldu: “Bir insanın sesi başka birinin kaderini değiştirebilir mi?” Cevabım evet oldu ve ‘4’, bunu anlatmanın en zarif yollarından birini seçmiş. Daha fazlası için Kitabın sayfalarını aralayabilirsiniz.
Duygu ve Düşünce
4Alim Serkan Cesur · İkinci Adam Yayınları · 202417 okunma