Aradığın şey bu kitapta saklı
2025 16. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 10:54
O kadar tatlı ve huzurlu bir kitap ki... Tam Studio Ghibli filmleri tadında. Fikrimce bu kitap zor durumlar için saklanmalı. Ne zaman hayattan bıksanız, işiniz veya çevrenizdeki bir kişi canınızı sıksa, umutsuz hissetseniz açıp okuyabileceginiz bir kitap. Ben boşluklarımın bol olduğu bir zaman diliminde okuduğum için hızlıca bitirdim ancak bundan sonra tükenmeye yakın hissettiğim anlarda dönüp hikayelerine mutlaka tekrar göz atacağım. Kitapta hayatın içinden, farklı yaşlarda, farklı işlerde çalışan 4 kişinin günlük hayatlarını anlatan 4 hikaye bulunuyor. Karakterlerimizin belki tek ortak noktası hayatlarında psikolojik ve sosyal açıdan bir bıkkınlık yaşamaları. Başarısızlıkları, ümitsizlikleri; onları tüketmişken bir kütüphane vesilesiyle adeta gözlerindeki karamsarlık ve sis nedeniyle göremedikleri yolları tekrar görünür hale geliyor. 4 karakterin her biriyle empati yapabileceğiniz kendinize pek çok yaşam dersi ve motivasyonu bulabileceğiniz bir kitap. Hayatta hepimizin zorlandığı ve "bu hep böyle mi devam edecek?" "Ben niçin böyleyim?" dediği anlar olmuştur. Ama aslında bunların hepsi gelip geçici. Böyle anlarda karşımıza ufak bir şey çıkar: bi resim bir kitap bir şarkı belki bir yemek ve kendinizi tekrar bulur, tekrar oyunda hissedersiniz. Böyle anları yakalamak benim hoşuma gidiyor. Özellikle sınav haftaları çok yorgun ve bezmiş hissederken sınavdan sonraki o 3 gün tüm hayatıma ışık tutuyormuş gibi hissediyorum. Bu kitabın da tam o 3 güne denk gelmesi benim açımdan bunun üzerine bolca düşünmeme ve yazmama neden oldu. Zihnimde ve kalbimde o kadar cok düşünce birikmişti ki... Bu kitap onları adlandırmamı ve bazılarını yazıya dökmemi sağladı. Kitabın bende uyandırdığı şeylerden biri de çevremdeki insanların "Komaçi Hanım"ı olmak. Evet herkese özel kitap ekleri hazırlayamayabilirim (belki bir gün) ancak arkadaşlarım ve ailem için onların hislerini anlayıp ona uygun kitaplar/filmler/şarkılar önermek isterim. Zaten bunu şu ana kadar farkında olmadan yapıyordum. Ancak önerilen ufacık bir şeyin bile karşıdaki insanda çok daha büyük bir etkisi olabileceğinin farkında değildim. İnsanlar o şeyle farklı bağlar, farklı duygular kuruyorlar, ben belki de unutup gittiler diye düşünürken bu onları derinden etkiliyor ve daha iyi hissetmelerini sağlıyor. Böyle düşününce bu bağın kurulmasındaki rolüm beni daha da mutlu ediyor. Komaçi Hanım da karakterlerimizin hikayelerini ve onlara kattıklarını bir bilse... (belki de biliyordur, beklerim ondan cin gibi kadın maşallah) Bir de ilk hikayeden esinlenip castella yapmaya giriştim ama puf diye söndü castellam . Belki ben de tekrardan yeni bir castella yapmaya çalışmalıyım... Şuraya da bir Ghibli şarkısı bırakayım: open.spotify.com/track/6x7SB38tu...
Aradığın Şey Kütüphanede SaklıMichiko Aoyama · Domingo Yayınevi · 20244,679 okunma
Kesinlikle katılıyorum 🥹🥹 Ayrıca kitabın sakin ve tatlı tatlı ilerlemesi bana o kadar iyi geldi ki… Gerçek hayatta hep bir şeylere yetişme, bir şeyleri yetiştirme kaygısıyla acele acele yaşıyoruz, durup minik ayrıntıları ve onların bize etkilerini görecek vaktimiz bile olmuyor. Bu kitap bana biraz da bunu gösterdi. Herkesin hikayesi usul usul örüldü ve bir yerde aslında hepsi birbirine bağlandı. Bağlantı yerlerinde birbirleri hakkındaki tatlı düşünceleri de hoşuma gitti. Yazarın diğer kitaplarını da çevirseler de okusak 🤓🤓
Zeynep K.
Ay evet daha sonra bunun gibi başka kitaplari var mıdır diye baktım ama yeni popüler oluyor herhalde. (Sanki karşımda degilmissin gibi yazıyorum he xjshxkdh)