Diğer incelemeler de elbette çok ufuk açıcı fakat benim değinmek istediğim nokta bir kadın olarak farklı olacak. Yazar evrimi hikayeleştirdiği bu akıcı serüvende ısrarla altını çizdiği Kızıl Göz isimli bir canavara atavizm atfediyor. Peki neden? Kızıl Göz mütemadiyen eşlerini acımazsa döven ve öldüren bu sebeple de yaşadığı Halk’a huzursuzluk veren korkunç bir karakter. Ayrıca kitapta hiçbir hayvanın kendi kabilesindeki/ sürüsündeki birine zarar vermediği , eşini paylaşmak istemeyenlerin ‘tek eşli ‘ bir şekilde sürüden ayrı yaşadıklarına da değinir fakat Kızıl Göz isimli bu korkunç canavarımız sadece eşlerine değil hırsı ve içgüdüsü sebebiyle kendi sürüsündekileri de şiddet sonucu öldürür. Bazen çocuklara bile kıyar .
Yazarımız bu şekilde üstü kapalı bir şekilde çok güzel bir konudan bahsetmiş olur : Kendi eşine dahi şiddet gösteren veyahut öldüren tek hayvan türü İNSANDIR .
Bu denli vahşi ve şiddet içgüdüsüne sahip olan Kızıl Göz’ e insan atavizminin atfedilmesini de çok yerinde bir değinmedir diye yorumladım .