Puan vermedi·288 syf.··Beğendi
···Okunma: 05 Mayıs 2025 16:50 BU KİTABI TERSTEN OKUYUN
Yazar: İzzet Çapa
"Hayat sadece yürümeye cesaret edenlere yolunu açıyor."
>.<
"Elâlem ne der diye başkalarının aklıyla yola çıkarsan emanet ayakkabıyla yürümüş olursun. O da bir yerden sonra ayağını vurur, acıtır."
♡
Herkese Merhaba
Altmış yıllık yaşamı boyunca adını pek çok yerde ve farklı biçimlerde duyduğumuz, başarılarına ve hayatının çeşitli kesitlerine tanıklık ettiğimiz İzzet Çapa 'yı bu kitapla daha yakından tanıdığım için mutluyum. Kitabı okurken duygudan duyguya sürüklendim, yer yer kahkahalar atarak okudum, yer yer boğazım düğümlendi. Hiçbir yaşam göründüğü gibi değil!
İzzet Çapa 'nın hikâyesindeki kırılma noktaları, hayalleri, hayal kırıklıkları, insani yanlarını, düşüncelerini okurken etkilenmemek mümkün değil. Hayatın karmaşık matematiğiyle kendi planlarımızın nasıl çatıştığını, bazen büyük hayallerin beklenmedik yerlere savrulduğunu, bazen de geri dönüşlerin yepyeni başlangıçlara dönüştüğünü etkileyici hikâyelerle dile getirmesi ise bu kitabı daha bi keyifli kıldı. Her ne olursa olsun içindeki çocuktan asla vazgeçmeyen İzzet Çapa 'dan, her okurun öğreneceği çok şey var. Röportaj şeklinde kaleme alınmış bu güzel eserden, ben de kendi heybeme çokça not ekledim.
Daha ilk sayfalarda okuduğum babasının halası Deli Behice 'nin hikâyesini ise unutmayacağım. Sanırım herkeste o birer tahta eksik günümüzde.. •͈ᴗ•͈
İzzet Çapa 'nın birçok yazara ve kitaba dair atıfta bulunması da çok hoşuma gitti.
Özellikle okunmasını tavsiye ettiği kitaplar listesi, harikaydı. Hepsi birbirinden değerli eserler.
Peki, benim gibi ilk gördüğünde bu kitabın ismine takılan oldu mu?
Olmuştur diye düşünüyorum
Orası da kitabın son sayfalarında gizli..
Siyah beyaz fotoğraf galerisi de muhteşemdi..
Ama bu kitabın en önemli ve en güzel tarafına da değinmeden geçemeyeceğim.
Kitabın tüm gelirinin ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ 'NE aktarılacak olması beni fazlasıyla duygulandırdı. Teşekkürler İzzet Çapa..
Gönülden tavsiyemdir
Sevgiyle kalın