Özdeyişlerin güzelliği azla çoğu anlatma yetenekleridir. Bazen anlamazsın, sonra bir yaşanmışlık olur anlamı ortaya çıkar. Ya da tersi biçimde, adını koyamadığım bir yaşanmışlık olur sonra sen bunu bu özdeyişlerde tanımlanmış bulursun. Böylece bir üst düşünce alanına geçer nöron.
Yine bilim, teknoloji ,inanç, toplum, derin düşünce genelinde yazarın kendi sözlerinden oluşan, derlenen Aforizmalar 2'de çok yönlü birçok satırlara denk gıeliyoruz. Bazı sevdiklerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Tüm mahlûkat fizik olarak "var" olmayan bir varlık âleminde "VAR" olmak için var edilmiştir.
İtibarın, köleliğin kadardır.
Yalnızlığın da nimet olduğunu nankör hainleri sırtından atınca anlarsın.
Hep insanlığın geleceğinden bahsediyoruz da gerçekten insanlık gelecek mi?
Bir insanı fakirlikten kurtarmak mümkündür de insanın içindeki fakirliği kurtarmak mümkün değildir.
Kelimenin manası tek başına bir katre iken cümle içinde umman olur.
Cehalet için eğitim şart.
Bilginin kütlesi yoktur lakin kudreti, kuvveti, şiddeti ve sillesi çoktur.
Zalime yardım edin başına er ya da geç bir zalim musallat olur.
1400 seneden beri hâlâ "namazın kazasının olmadığı"nı bile anlayamayan bu İslam Âlemi (!) mi Kur'an'ı anlayacakmış?
Daha fazlasıysa içerikte yer alıyor. Bu tür okumalar gerçekten yeni bir pencereden bakmayı sağlıyor. Sonra her bir pencere diğerinin önüne gelerek daha uzakları görmeyi sağlayan bir teleskoba dönüşüyor. Bu da okurun ileri görüşlü olmasına, evreni okumasına olanak veriyor. Öneririm.
Betikle esen kalın.