Doğru devlet=Doğru İnsan, Doğru İnsan=Doğru Devlet
Doğru devletin, doğru bir insanı meydana getirmek için çok önemli olduğunu, ancak doğru insanların da doğru devleti meydana getirebileceğini düşünmektedir. Yani, bireyin kaderi ile devletin kaderi arasında sıkı bir bağ vardır. Şunu söyleyebiliriz ki, Platon'un devletinin ana sorunu ahlaki bir sorundur. Ve politik sorun, bu ahlaki sorunun çözümlenmesi için kullandığı bir araçtır. İnsanın erdem ve mutluluğa erişmesi ancak toplum içinde mümkün kılınabilir. Toplumsal yaşam bağlamında erdem ve mutluluksa ancak politik bir örgütlenme yani devlet altında mümkün olabilir. Devletin toplumu ve dolayısıyla onu oluşturan bireyleri erdemli ve mutlu kılması, onları eğitmesine ve bu eğitim için gerekli koşulları oluşturmasına bağlıdır. Eğitimle sağlanan şey, bilgi ve bilgelik, bilgi ve bilgeliğin sağladığı şey ise erdem ve mutluluktur. Devlet, verdiği eğitimle, insanları doğruluk, iyilik ve güzellik idealleriyle donatmayı hedefler. Böylelikle insanlar, tüm çağlar ve coğrafyalar için geçerli, evrensel iyinin ve güzelliğin peşine düşerler. Platon (Eflatun)
Felsefe