2025 13. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2025 09:40
NASA'nın Ares 3 adlı Mars görevi sırasında, şiddetli bir fırtına nedeniyle ekip Mars'ı terk etmek zorunda kalır. Fırtına sırasında kendisine bir şey çarparak savrulmasına ve kuma saplanmasına neden olan astronot Mark Watney, öldüğü sanılarak geride bırakılır. Ancak Watney hayattadır. Kendisini yalnız ve yardımsız bir şekilde Mars’ta bulan Watney, sınırlı kaynaklarla hayatta kalmaya ve Dünya ile iletişim kurmanın bir yolunu bulmaya çalışır. Bilimsel zekâsı, mizahı ve mühendislik becerileriyle hem Mars’ta yaşamını sürdürmeye çalışır hem de kurtarılmayı bekler. Başlardaki umutsuz umudu, dünyadakilerin onu uydu görüntülerinden fark etmesiyle gerçek bir umuda bırakır ve işbirliği içinde onu kurtarmanın yolları aranır. Aralarındaki mesafe, iletişim kurmalarını zorlaştırır ancak yine de Mark Watney kendi yeteneklerini de kullanarak büyük bir ilerleme kaydeder. Dünya ile iletişimini kaybedip bir kum fırtınasına yakalandığında bile mücadele etmeyi bırakmaz. Kitap akıcı ve sonlara doğru heyecanı arttıran bir tempodaydı. Reading slumptan çıkartabilecek bir kitap. Tavsiye ederim.
MarslıAndy Weir · İthaki Yayınları · 202210bin okunma